Gürsu'nun Girişimcilik Akademisi dördüncü dönem mezunlarını verdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gürsu'nun Girişimcilik Akademisi dördüncü dönem mezunlarını verdi
A
a

Gürsu Belediyesi’nin kadınlar ve gençler için hayata geçirdiği Genç Dijital Girişimcilik Akademisi, dördüncü dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı

Sütiş Eskişehir

Gürsu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kadınlar ile gençlerin yaşamlarını dönüştüren Genç Dijital Girişimcilik Akademisi projesi, dördüncü dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. BEBKA koordinasyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklediği SOGEP projesi çerçevesinde düzenlenen akademi, dört dönem boyunca toplamda 71 katılımcıya eğitim verdi. Akademiden mezun olan gençlerden en az 10'u, eğitim aldıkları alanda iş hayatına atılırken, 10 kadın girişimci olarak kendi işlerini kurdu.

Katılımcılar, 120 saatlik teorik eğitim ve 80 saatlik takım eğitiminin yanı sıra firma ziyaretleriyle de uygulamalı deneyim kazandı. Sertifika töreninde, girişimcilik konusunda ilham veren bir konuşma yapan Girişimci Hayriye Gündoğan, Kestel’in Kozluören Köyü’nde kurduğu 500 tonluk soğuk hava deposuyla dikkat çekti. Hayriye Gündoğan’ın deneyimlerinden ilham alan kadınlara sertifikaları tören sırasında takdim edildi.

Törene; AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti İl Başkan Vekili Süheyla Bülbül, Bursa Kadın Mühendisler Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ülfet Öztürk, Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği YK Üyesi Cemil Fidanlı Gül, Bursa Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesi Sibel Zeybek ve BEBKA Program Yönetimi Birim Başkanı Erhan Öztürk gibi önemli isimler katıldı.

Bu önemli proje, gençlerin ve kadınların girişimcilik ruhunu desteklemeye devam ederek, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi