AK Parti sözünü tuttu

İnşaatına 2022 yılında başlanan TOKİ Projesinin 2’inci etabının sonuna gelindi.

9 Eylül 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
İnşaatına 2022 yılında başlanan TOKİ Projesinin 2’inci etabının sonuna gelindi. Pek çok Eskişehirli bugünden itibaren anahtarlarını teslim alarak, bir yuvaya sahip olmanın mutluluğunu yaşayacak. Emeği geçenleri tebrik ederiz. 

Burada TOKİ ile ilgili bir parantez açmak istiyorum. Biz millet olarak unutkanız. 1999 depremlerinde ölen 19 bin vatandaşımızı unuttuğumuz için, 2023 depreminde 54 bin vatandaşımızı diri diri toprağa gömdük.

Dolayısıyla bazı hatırlatmalarda bulunmamız lazım. Maraş depreminde TOKİ’nin yaptığı konutlarda yaşayan tek bir vatandaşımızın burnu bile kanamadı. Demek ki TOKİ işini düzgün yapıyormuş. Demek ki depremlerde ağır can kayıpları vermek kader değilmiş.

Biz Eskişehir’e dönelim. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, “25 yıldır bir çivi bile çakmayanlar, buraya gelip yapılmış olan projeleri görsünler. Kentsel dönüşüm, toplu konut nasıl yapılır görsünler” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmiş.

Sayın Albayrak’ın eleştirilerinin yarısına katılıyor, yarısına katılmıyorum.

Öncelikle toplu konut yapmak ve kentsel dönüşüm birbiriyle alakalı ama ayrı konular. Belediyeleri “TOKİ gibi toplu konut yapmadılar” diye eleştiremeyiz. Böyle bir eleştiri yapmak, “Biz 22 sene içerisinde 100 tane savaş uçağı alıp ordumuza teslim ettik. CHP’li belediyeler
uyuyor mu?” demeye benzer. Savaş uçağı almak belediyenin değil, Milli Savunma Bakanının işidir. Aynı şekilde TOKİ ile belediyeleri yarıştırmak da imkansız. Nitekim pek çok AK Partili belediye var ve hiçbiri TOKİ gibi bir yatırım yapmadı. Zaten yapmasını da bekleyemeyiz.

Öte yandan Albayrak’ın kentsel dönüşüm konusunda belediyeleri eleştirmesine katılıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda hızlı bir şekilde davrandığını düşünmüyorum. Halbuki zamana karşı yarışıyoruz. Her an Eskişehir’de 6,4 şiddetinde bir depremin olabileceğini bilimadamlarımız söylüyor.

Bu arada Gürhan Albayrak Vadişehir – Mamuca bölgesindeki projenin tamamlandığını gururla belirterek, “AK Parti demek, sözünde her zaman duran bir parti demektir” ifadelerinde de bulundu.

Şimdi Sayın Albayrak’a AK Parti’nin tutmadığı onlarca sözü hatırlatmayı gereksiz buluyorum. Ancak hükümeti sözünü tutmadığı zaman eleştiriyorsak, sözünü tutup güzel bir icraat yaptığı zaman kutlamak da boynumuzun borcu. Umarız bu güzel projeler devam eder. Biz de AK Parti’yi kutlamaktan gocunmayız.


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi