Keloğlan senfonide

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Keloğlan senfonide
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile Aktiffelsefe Kültür Derneği gönüllüleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Keloğlan Senfonide’ Mü

Sütiş Eskişehir
Şef Ender Sakpınar yönetimindeki Senfoni Orkestrası ve Aktiffelsefe gönüllülerinin, çocuklara senfoni orkestrasındaki enstrümanları tanıtmak ve klasik müziği sevdirmek için düzenlediği eğitim konserinin ilki 16 Nisan 2013 Salı günü saat 13:00’te büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Müzikli eğitim konserinde Aktiffelsefe gönüllülerinden Gökhan Erol Keloğlan, Gülcan Gelerli Bicirik, Didem Bektaş Keloğlanın annesi, Atakan Tamkan padişah, Merve Çilesiz Cankız, Ender İnaç Gündüz Amca, Anıl Aydı: fermancı rolündeydi. Okullarından öğretmenleriyle birlikte konsere gelen minikler, Keloğlanın başından geçen olayları izlediler.
 
OYUNUN HİKAYESİ
 
Hikayeye göre Keloğlan padişahın kızı Cankıza aşık olur. Padişah, kızını iyi bir enstrüman çalabilen birine vereceği ile ilgili bir ferman duyurur. Bu haberi duyan Keloğlan da Cankızla evlenebilmek için bir an önce enstrüman çalmayı öğrenmek zorundadır. Gündüz Amca yardımıyla orkestranın enstümanlarını tanımaya ve kendisine en uygun olanı bulmaya çalışır. (HM)
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi