İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ulucan: "SGK’nın batmasının tek sorumlusu AKP’dir"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ulucan: "SGK’nın batmasının tek sorumlusu AKP’dir"
A
a

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti İl Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında iktidarı eleştirdi.

Sütiş Eskişehir
AKP Hükümetinin, Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlarını bahane ederek, yerel yönetimlerin gelirlerinin bir kısmına el koyacağını belirten Serdar Ulucan, “Bugün SGK’nın batmasının tek sorumlusu, 22 senedir kamu gelirlerini har vurup harman savuran AKP Hükümetidir. Bugün Sosyal Güvenlik Kurumunun batmasının sebebi, yetimin hakkından alıp yandaş müteahhitlere peşkeş çeken AKP zihniyetinin kendisidir.  Bugün Sosyal Güvenlik Kurumunun batmasının sebebi, beytülmali babasından kalan mirasmış gibi harcayan AKP Hükümetidir. Şimdi iktidar partisi memura, emekliye adam akıllı zam yapamamasını, belediyelerin SGK prim borçlarını bahane olarak sunuyor. Bunun gerçeklerle alakası bulunmamaktadır. Gerçekte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gelirlerinin yalnızca yüzde 3’ü belediyelerden kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

“AKP minareyi çalarken kendine kılıf hazırlıyor”

Ulucan, hesap soracak son kişi AKP yerel yöneticileridir diyerek şöyle devam etti: “Sosyal Güvenlik Kurumuna asıl borçlu olanlar AKP Hükümetinin şımarık çocukları olan 5’li çeteler, nerden geldiği belli olmayan ak  zenginlerdir. İYİ Parti olarak, AKP Hükümetine soruyoruz; şımarık müteahhitlerinizin SGK borçları affedilirken aklınız neredeydi? Unutmamak gerekir ki mevcut yasa içerisinde belediyelerin borçlanmasını yüzde 30’la sınırlandıran yasayı kendi çıkarları doğrultusunda değiştiren bizzat AKP’dir. Şimdi güç kaybına uğrayan hükümet, yine minareyi çalarken, kendine kılıf hazırlıyordur. İktidarın gizli koalisyon ortağı olan müteahhitlerin vergi borçlarını İYİ Parti iktidarı mı affetti? Türk Milleti fakirlikten inim inim inlerken, sizin müteahhitleriniz Deli Dumrul misali yolcu garantili köprülerden geçenden 3 akçe, geçmeyenden ve devlet kasasından 5 akçe toplarken aklınız neredeydi? Ülkemiz 70 sente muhtaçken, Birleşik Krallık vatandaşı olan Mehmet Şimşek dünyada kapı kapı dolaşıp, Medine fukarası gibi borç para isterken aklınız neredeydi?  Türk Milleti ekmek almak için kredi kartını kullanırken, saraylarda zevküsefa süren yöneticilerinizden hesap sordunuz mu? 3 bin kişilik koruma görevlileriyle vatandaşa tepeden bakarken aklınız neredeydi? Elbette Belediyelerin SGK primlerini zamanında ödemesi gerekir ve bu primler vaktinde ödemeyen Eskişehir’deki CHP’li belediyelerin de kabahati bulunmaktadır. Ancak bu konuda hesap soracak son kişiler AKP’nin yerel yöneticileridir. Onlar önce kendi fabrikalarının, işletmelerinin SGK borçlarını açıklasınlar da görelim.”
Doğalgaza yapılan yüzde 38 zammı eleştiren Ulucan sözlerine şu ifadeleri kullandı: “Bugün geldiğimiz noktada devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir kriz içinde olduğunu görüyoruz. AKP Hükümeti artık yolun sonuna gelmiştir. Kendileri de bu durumun farkına varmış, iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu bilmektedirler. Bu yüzden giderayak kazanın dibini sıyırmakla meşguller. Bugün bile güne uyanırken seçim zamanı bulduğumuz doğalgaz müjdelerini indirim olarak görecekken, kendi şatafatlı hayatlarına kaynak yaratmak için doğalgaza yüzde 38 zam yaptıklarını öğrendik. Vatandaşımızı, parti adlarında olduğu gibi aldatmaya ve kandırmaya devam ediyorlar. Mevcut iktidar yola çıkarken yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele diyerek yola çıktı. Bugün baktığımızda yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar artarak devam ediyor. Yandaş, yoldaş, yakın kayırma devam ediyor. Hakkaniyet ve liyakatten sürekli uzaklaşarak öz değerlerimizi, millet olarak devlete saygımızdan dolayı ses çıkartmadıkça kaybediyoruz. Mevcut hükümette hoyratça vatandaşın üzerine yüklenmeye devam ediyor. Aziz milletimizin refahı için çalıştığını iddia eden bu hükümeti, yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleye davet ediyoruz”
 
 
 
Kaynak : Sonhaber Gazetesi Muhabiri - Emrah Köse
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi