Eskişehir'de ahşap heykeller sanatseverlerden tam not aldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ahşap heykeller sanatseverlerden tam not aldı!
A
a

Eskişehir'in kültürel takviminde önemli bir yer tutan Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, bu yıl yedinci kez Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in kültür takvimine önemli bir katkı sağlayan Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, bu yıl yedinci kez gerçekleştirildi ve etkinlikler sergi ile son buldu. Sanatçılar tarafından üretilen özgün eserler, şehrin sanatseverleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Sanatın Zirveye Ulaşan Yolu

Odunpazarı Belediyesi'nin ev sahipliğinde, "Ahşabın Sesi" temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı'nda kurulan dev çadırda sanatseverlerle buluştu. Festival boyunca, 2’si uluslararası olmak üzere 9 sanatçı tarafından ortaya konan ahşap heykeller, Kurşunlu Külliyesi'nde yer alan Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Müzesi'nde sergilendi. Serginin açılışına katılamayan Başkan Kazım Kurt’un şehre dışarıda olması nedeniyle, açılış, Eskişehirli sanatseverler ve sanatçılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Seramik Eserlerin Parlak Yüzü

Diğer taraftan, "Şehrin Ateşi" temalı 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi, Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde düzenlendi. Başkan Kurt'un katılımıyla açılan sergide, festivalde yer alan sanatçılar ve çok sayıda sanatsever eserleri inceledi. Başkan Kurt, sergi açılışında galerinin müze olarak tanımlanmasının zorluklarına dikkat çekti ve müzecilik anlayışının günümüzdeki eksikliklerini eleştirdi.

Müze Kavramı Üzerine Tartışmalar

Başkan Kurt, sergi açılışında, müze tanımına ilişkin bazı eleştirilerde bulundu. Türkiye’de müze olarak kabul edilebilmesi için binaların modern standartlara uygun olması gerektiğini belirten Kurt, tarihi binaların ve restore edilmiş yapıların bu standartları karşılamadığını ifade etti. Ancak, bu yapıların sanat eserlerinin korunup sergilenmesi açısından önemli olduğunu ve galerilerin müze olarak değerlendirilmesini savundu.

Sanatseverlerin Yoğun Katılımı

Festival süresince sergilenen eserler, sanatseverler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Açılışta, Şehrin Ateşi Seramik Galerisi ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın danışmanı Ayşegül Türedi Özen, Türk sanatçılar adına Münevver Berrin Kayman Karagül ve yabancı sanatçılar adına Avusturalyalı Neville Assad Salha’nın konuşmalarıyla renklenen etkinlik, sergilenen farklı pişirim teknikleriyle üretilmiş eserlerle dikkat çekti.

Gelecek İçin Umut Verici Adımlar

Serginin yanı sıra, "Seçki" adı verilen karma sergi de büyük beğeni topladı. Bu sergi, 2022-2024 yılları arasında Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’ndeki sanatçılardan seçilen eserleri içerdi. Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlikler, Eskişehir’in sanat ve kültür alanındaki potansiyelini gözler önüne serdi ve gelecekteki festivaller için umut verdi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi