Gelenekten geleceğe Karagöz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gelenekten geleceğe Karagöz
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği “Gelenekten Geleceğe Karagöz” konulu etkinlik, K

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün düzenlediği “Gelenekten Geleceğe Karagöz” konulu etkinlik, Karagöz Sanatçısı (Hayali) Atay Altın’ın katılımıyla ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşti.
 
Açılış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Koç, Eskişehir’in UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti seçilmesi dolayısıyla, gösteri sanatları kategorisine giren Karagöz ile ilgili böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun bulduklarını ifade etti. Karagöz oyunu hakkında kısa bilgiler de veren Yrd. Doç. Dr. Adem Koç ayrıca; Çin, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde de Karagöz’e benzer oyunların var olduğunu belirtti. Açılış konuşmasının ardından, Eskişehir’de Karagöz geleneğini yaşatmaya çalışan Karagöz Sanatçısı (Hayali) Atay Altın sahneye çıktı. Karagöz ile ilgili kısa bilgiler veren Atay Altın daha sonra “Karagöz’ün Hacivat’a Şakası” isimli kısa oyunu sergiledi. Oyun, salonu tıklım tıklım dolduran ESOGÜ öğrencilerinin beğenisini kazanırken, dakikalarca alkışlandı (HM)
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi