Eskişehirlilerin pratik ve ucuz lezzeti zamlara ezildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlilerin pratik ve ucuz lezzeti zamlara ezildi!
A
a

Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyonun etkisiyle kızarmış piliç fiyatları da önemli ölçüde arttı. Geçtiğimiz yıl 70 liraya satılan bir porsiyon kızarmış piliç iki katına çıktı. Eskişehir'de uzun yıllardır bu işi yapan Yavuz Yıldız, fiyat artışlarının nedenlerini ve sektördeki durumu değerlendirdi

Sütiş Eskişehir
Ülkedeki enflasyon kızarmış pirinç fiyatlarında etkiledi geçtiğimiz yıl 70 lira olan bir kızarmış piliç günümüzde 150 liradan satılıyor.

Eskişehir’de uzun yıllardır esnaflık yapan Yavuz Yıldız, kızarmış piliç satışlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, kızarmış piliç yemenin bir kültür olduğunu belirterek, günlük ortalama 50 adet piliç sattıklarını ifade etti. Geçtiğimiz yılın yaz aylarında bu rakamın 70 civarında olduğunu hatırlatan Yıldız, ülkenin ekonomik durumunun bu düşüşte etkili olduğunu dile getirdi.

Kızarmış piliçin pratik bir yemek olarak tercih edildiğini ve hızlı bir şekilde tüketilebildiğini vurgulayan Yıldız, “Şu an kızarmış piliçi 150 liradan satıyoruz. Geçen sene yaz aylarında 70 liraydı” dedi. Fiyat artışlarının arkasında doğalgaz ve elektrik zamlarının olduğunu belirten Yıldız, bu maliyet artışlarının işletmelerini doğrudan etkilediğini söyledi. Son bir yılda masraflarının ciddi şekilde arttığını ifade eden Yıldız, bu durumun kızarmış piliç fiyatlarının iki katından fazla artmasına neden olduğunu belirtti.

Yıldız, mevcut ekonomik koşullara rağmen satışlarından genel olarak memnun olduklarını, ancak artan maliyetlerin hem işletmecileri hem de tüketicileri zor durumda bıraktığını dile getirdi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi