Eskişehirli esnaflar sezondan umduğunu bulamadı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli esnaflar sezondan umduğunu bulamadı
A
a

Bu yaz Eskişehir'deki esnaflar, alışverişlerde yaşanan umduğunu bulamama sorunu ile karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, esnafların bu yıl yaşadığı ticari zorluklara dair önemli açıklamalarda bulundu. Şen, özellikle tekstil ürünleri açısından esnafların çok zor bir sezon geçirdiğini belirtti. Yaz sezonunda beklenen hareketliliğin gerçekleşmediğini söyleyen Şen, gurbetçi vatandaşların tekstil ürünlerine yeterli ilgiyi göstermediğini ifade etti.

Şen, enflasyon nedeniyle tekstil ürünlerinin fiyatlarında artış yaşandığını ve bu durumun gurbetçilerin yüksek fiyatlardan şikayet etmesine yol açtığını dile getirdi. Yaz sezonunda sünnet ve düğünler gibi etkinlikler sayesinde işlerin canlanmasını beklediklerini, ancak bu beklentinin gerçekleşmediğini belirtti. "Sünnet düğünleri bir hayli azaldı, sünnet alışverişleri durma noktasına gelmiş durumda. Evlilik düğünleri için yapılan alışverişlerde de ciddi bir azalma var. Genel anlamda bu sene esnafların işi çok düşük geçti" diye ekledi.
Esnafların yaz sezonunu geride bıraktığını ve artık kış sezonu için endişe içinde olduklarını belirten Ali Safa Şen, "‘Bu kış nasıl geçecek?’ diye kara kara düşünüyorlar. İnşallah kış mevsimini güzel bir şekilde geçiririz diye umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH BİR DAHA ESNAF DÜKKANLARI KAPATMAK ZORUNDA KALMAZ"

Ayrıca, dünyada hızla yayılan maymun çiçeği hastalığını da takip ettiklerini belirten Şen, bu hastalığın Türkiye’de görülmemesi için temennide bulundu. Hükümetin pandemi konusunda tecrübeli olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınacağını düşündüğünü ifade eden Şen, "İnşallah ülkemizi teğet geçer diye umut ediyoruz. İnşallah bir daha esnaf dükkanları kapatmak zorunda kalmaz. Esnaflarımız, 2020 yılında çıkan pandeminin yaralarını çok uzun süre üzerinden atamadı" dedi.
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi