Kent lokantası açılmalı mı? 

Cumhuriyet Halk Partililer, özellikle Ankara ve İstanbul’da açtıkları kent lokantalarıyla büyük beğeni topladılar.

23 Ağustos 2024 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Halk Partililer, özellikle Ankara ve İstanbul’da açtıkları kent lokantalarıyla büyük beğeni topladılar. Özellikle büyükşehirlerde küçük esnafın ve alışverişe gelen vatandaşların basit bir esnaf lokantasına girip üç kap sulu yemek yemesi bile sorun oldu. Bu açıdan baktığınız zaman kent lokantalarının güzel bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak madalyonunun tersini de çevirmek lazım. Vatandaşın esnaf lokantasına gidip yemek yiyememesi demek, aynı zamanda lokantacıların da müşterisinin azalması anlamına geliyor. Dolayısıyla bu tip lokantalar zaten zor durumda olan lokantacıların daha da zor duruma düşmesine neden oluyor.

Bence belediyeler fakirlere yiyecek yardımında bulunmalı, ancak serbest piyasaya girerek haksız rekabet yaratmamalı. 

Son olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da bu tartışmalara katıldı ve “Kent lokantası açarsak, muhtemelen kuyumcular ucuza öğle yemeği yerler” diyerek bu tür projelerin hedef kitlesinin doğru belirlenmesi gerektiğini savundu. Kurt, Eskişehir’de aşevi hizmetlerinin yeterli olduğunu ve kent lokantası açma konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin tavrını beklediklerini ifade etti.

Ben bu tartışmada Kazım Kurt’a daha yakın düşünüyorum. Özellikle Eskişehir’de kent lokantası açmak elbette faydalar sağlayacaktır. Ancak zaten zor durumda olan lokantacı esnafının da sıkıntılarını büyütecektir.

Şehri Derya Milli Parklara 

Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Şehri Derya Parkı’nın belediyeye değil de Milli Parklar’a verilmesi hakkında AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak bir açıklamada bulundu. Albayrak söz konusu parkın eksikliklerinin Milli Parklar İdaresi’nce giderileceğini belirtti.
Bana kalırsa Şehri Derya parkının Odunpazarı Belediyesi’ne verilmesi en doğrusu. Ancak belli ki AK Partililer muhalefet belediyelerinin, güzel hizmet yapıp, halktan takdir almasını istemiyor. 

Park açmakla işler bitmiyor. Bu parkların bakımını da iyi yapmak lazım. Bu konuda da uzmanlaşanlar yerel yönetimlerdir. Hükümetin bakımını yaptığı Dede Korkut Parkı gayet güzel yönetiliyor. Ancak Millet Bahçesi ve Hat Boyu’nda işletmenin iyi olduğunu söyleyemeyiz.
Biz vatandaşız; derdimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Eğer ki AK Partililer Şehri Derya Parkını güzel bir şekilde yönetirlerse sorun kalmaz. Marifet iltifata tabidir. Başarılı olurlarsa övgü alırlar. Ancak başarısız olurlarsa sert eleştiriler alacaklarını da unutmasınlar.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi