Eskişehir'de ücretsiz: Arayın, çöplerinizden kurtulun!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ücretsiz: Arayın, çöplerinizden kurtulun!
A
a

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, vatandaşların bahçe ve budama atıklarından kül ve cüruf atıklarına, mobilya ve ev eşyası atıklarından tadilat atıklarına kadar çeşitli atıkları evlerinden teslim alıyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir’de çevre temizliğini destekleyen kapsamlı atık toplama hizmetini sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların bahçe atıklarından tadilat kalıntılarına kadar geniş bir yelpazede atıkları evlerinden alıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı profesyonel ekipler, Mavi Masa üzerinden gelen talepler doğrultusunda, çeşitli atıkları belirtilen günlerde ve saatlerde evlerden topluyor. Bahçe ve budama atıkları, Pazartesi ve Perşembe günleri ücretsiz olarak toplanırken, kül ve cüruf atıkları her gün saat 16.00'ya kadar alınabiliyor. Mobilya ve ev eşyaları ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 16.00’ya kadar, tadilat atıkları ise Salı ve Cuma günleri 5 çuvala kadar ücretsiz olarak toplanıyor. 2011 yılından bu yana, 5 çuvala kadar olan tadilat atıkları ücretsiz alınırken, bu miktarı aşan atıklar için belirli bir hizmet bedeli uygulanıyor.

Vatandaşlar, atık toplama hizmetinden yararlanmak ve detaylı bilgi almak için 444 44 26 numaralı telefonu arayarak Mavi Masa ile iletişime geçebilirler. Evden atık alma hizmetinden memnun kalan Eskişehirliler, bu uygulamanın çevre temizliği açısından büyük bir katkı sağladığını belirtiyor. Belediye yetkilileri, temiz bir çevre için herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgularken, vatandaşları belirlenen günlerde atıklarını çıkarmaları ve gerekli özeni göstermeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak : MUHABİR - EFE EMRE ÖZBEY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi