Eskişehir'de sürücülere kötü haber: 20 bin liraya kadar yükseldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sürücülere kötü haber: 20 bin liraya kadar yükseldi!
A
a

Son dönemde yedek parça fiyatlarının büyük bir hızla artması, otomobil sahiplerinin araç bakımlarını ertelemesine yol açtı. Eskişehir'de oto tamir ustası Mükremin Aktaş, bakım ve tamir ücretlerinin yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirtti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de bakım zamanı gelmesine rağmen vatandaş otomobilinin bakımını yaptırmak yerine kapısının önünde park halinde bekletiyor.

"Vatandaş artan fiyatlardan çok şikayetçi”

Eskişehir'de oto tamir ustalığı yapan Mükremin Aktaş, hayat pahalılığının araçların bakımlarını bile ertelediğini söylerken şu açıklamalarda bulundu:

“Şu an tamir ve bakım fiyatları aşırı derecede yükseldi. Yüzde 100 oranından daha fazla bir artış oldu. Ortalama bir arabanın, yağ bakımı gibi periyodik bakımları 20 bin liraya kadar yükseliyor. Bu fiyatlar aracın marka ve modeline göre değişiyor. Çoğu kişi şu an bakımını yaptıramıyor. Araba idare ettiği kadar etsin, etmezse evin önünde yatsın diyor. Şu an evin önünde duran araçlar bile zararda. Otomobil tamir ve bakım servisleri, araçları onarırken, değiştirdikleri yedek parçaların fiyatlarının artmasından dolayı da zora düşüyor. Artan fiyatlardan müşterilerin de şikayetçi olduğunu dile getiren Aktaş, “Biz marş bakımlarını 1000 liraya yaparken şu an işçiliğimiz bile bu fiyatları kurtarmıyor. En basit konjektör fiyatları 200 lira civarlarındayken şimdi 1000 lirayı buluyor. Bu da hem bizi hem araç sahibini yoruyor.”
 
 
Kaynak : Sonhaber Gazetesi Muhabiri - Emrah Köse
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi