Eskişehir'de sokak hayvanları güvende!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sokak hayvanları güvende!
A
a

Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarının hayatını iyileştirmek için yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla adından söz ettiriyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan merkez, “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” felsefesi ile Eskişehir’de sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Her gün gerçekleştirilen rutin kontroller ve tedavi hizmetleri ile 300 köpek ve 120 kedinin korunduğu merkez, engelli hayvanlar için de bir sığınak oluşturuyor. 31 bin çocuğa hayvan sevgisi aşılayan projeler sayesinde, sokak hayvanlarının tedavi ve sahiplendirilmesi konusundaki bilinçlenme artıyor. Ameliyathanesiyle de donanımlı bir hizmet sunan Doğal Yaşam Merkezi, her sokak hayvanının sağlığına kavuşması için çalışmaya devam ediyor.

Takibi yapılıyor

Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Es TV’ye verdiği bilgilere göre satın almak yerine sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesi’nin Doğal Yaşam Merkezi’ne gelerek can dostları sahiplenebiliyor. Sahiplenmek isteyen vatandaşların iletişim ve adres bilgileri alınıp sahiplendirilen can dostun dosyasına işlenerek takibi yapılıyor.
Her gün rutin kontrolleri gerçekleştiriliyor

Kapasitesi 300 köpek ve 120 kediden oluşan ancak kapasitesinin üzerinde hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’nde, geçen senelerde çıkan tehlikeli ırklar kanunu nedeniyle 59 tehlikeli ırk devamlı olarak kalırken 8 engelli can dosta da yuva oluyor. Terrier, Cocker, Cane Corso, Anadolu Çoban köpeği, Kurt köpeği, Bulgov, melez türünde köpeklerin, Tekir, Sarman, British, Scotish ve İran türünde kedilerin yer aldığı merkezde, her bir can dost için ayrılan bölümler her gün temizleniyor, rutin kontrolleri de gerçekleştiriliyor.

Ameliyathane ile can dostlar sağlığına kavuşuyor

Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıkladığı  bilgilere göre Doğal Yaşam Merkezi’ndeki hayvan ameliyathanesi de daha donanımlı ve geniş bir hale getirildi. Ameliyathanenin hayvan kapasitesi 4’e yükseldi. Steril ve donanımlı bir ortamda, işinde uzman çalışma ekibi ile sokak hayvanlarının sağlığına kavuşabilmeleri için çalışmaya devam ediliyor. 
Ayrıca sadece merkezde bulunan sokak hayvanlarının değil doğada yaralı bir şekilde bulunan sokak hayvanlarının da tedavileri de merkezde gerçekleştiriliyor. Tedavileri tamamlanan can dostlar tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. 

31 bin çocuğa hayvan sevgisi aşılandı

Tepebaşı'nda, Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi tarafından sürdürülen çalışmalar ve iş birlikleri sayesinde her yıl binlerce sokak hayvanı tedavi ediliyor, binlercesi sahiplendiriliyor, çocukların hayvan hakları bilinci kazanması için çeşitli geziler ve eğitim programları düzenleniyor. 31 bin 859 öğrenciye ‘Sen de Bir Pati Sev ve Can Dostum Projeleri’ ile ulaşarak hayvan sevgisi aşılandı. 
 
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - M. ANIL AKSOY
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi