Eskişehir'de özel açıklama: 7 suç örgütü çökertildi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de özel açıklama: 7 suç örgütü çökertildi!
A
a

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya birtakım ziyaretler yapmak için Eskişehir’e geldi. Türkiye'nin Huzuru toplantılarının Eskişehir ayağından sonra basın açıklamasında bulunan Yerlikaya, Eskişehir’deki asayiş verilerini paylaşarak “Eskişehir gerçekten huzur şehri. İsmiyle müsemma olarak huzur ve güvenlik şehir olarak bilinir” dedi.

Sütiş Eskişehir
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Türkiye'nin Huzuru Eskişehir' toplantısına gerçekleştirdi. Toplantıya, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Yardımcısı Orgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Eskişehir Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, vali yardımcıları, kaymakamlar, polis müdürleri ve jandarma komutanları katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda emniyet ve jandarma yetkilileri Bakan Yerlikaya’ya birifing verdi.

VERİMLİ BİR TOPLANTI YAPTIK

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yerlikaya Eskişehir’de 3 saati aşkın verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Eskişehir gerçekten huzur şehri. İsmiyle müsemma olarak huzur ve güvenlik şehir olarak bilinir. Biz de bu kabine döneminde İçişleri Bakanlığı olarak emniyetimiz, jandarmamız, karargahımızla beraber, ilde valimizin koordinasyonunda neler olduğunu gayet güzel bir şekilde bize sunulan arzla tespit etmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Eskişehir’de kişilere karşı işlenen suçlarda ve mal varlığına karşı işlenen suçlardaki azalmada Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu belirten Yerlikaya, “Asayişle ilgili kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta olay sayısı Türkiye genelinde 3,6 azalmış ama Eskişehir’de 7,2 azalmış. İçişleri Bakanlığı olarak bizim 3 görevimiz var. Önlemek, yakalamak ve adalete teslim etmek... Bu noktada olay sayısı açısından kişilere karşı işlenen 10 önemli suçta Türkiye ortalamasından daha fazla başarılı olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.Aydınlatma oranında Türkiye genelinde yüzde 97,7 olan oranı, Eskişehir’de şimdilik 94,2.  Burada Türkiye ortalamasının altında. Arkadaşlarımıza bu noktada gerekli talimatlar verildi. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suçta, olay sayısında Eskişehir yine burada Türkiye ortalamasından üzerinde. Türkiye genelinde yılbaşından bu yana, 2024 ile 2023’ün ilk 9 ayını kıyasladığımız zaman Türkiye genelinde yüzde 29,2 azalma. Eskişehir’de 35,9 azaltıldı. Burada da Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı söz konusu” şeklinde konuştu.

7 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Eskişehir’de 4 Haziran 2023’ten bugüne kadar 7 organize suç örgütünün çökertildiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, “49 tutuklu ve 24 adli kontrol olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz. Biz hangi şehirde, hangi ilçede, hangi kırsal mahallemizde hiç fark etmez. Devletten, milletten, onların iradesinden daha güçlü bir kibir gösteren birisi varsa hiç kusura bakmasın. Biz onu bir hukuk devletinin gereği olarak vatandaşımızın talimatı odur ki, alıp adalete teslim etmekte kararlıyız. Bunu yapmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

ZEHİRLE MÜCADELE SÜRECEK

Bu rakamları daha güçlü hale getirmek için Bakanlık olarak gayret göstermeye devam edeceklerini belirten Yerlikaya uyuşturucu ile mücadele konusunda da ayrı bir pencere açtı. Eskişehir’de terörle ilgili paylaşmaya değer bir veri olmadığını belirten Yerlikaya, “Eskişehir bu noktada gerçekten çok huzurlu bir ilimiz. Ama uyuşturucu ile ilgili Eskişehirli hemşerilerimle şunları paylaşmak istiyorum. Eskişehir’de de tüm Türkiye’de olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Yılbaşından 30 Eylül’e kadar kilogram bazında 25 kilo, adet olarak 115 bin adet, kök olarak 359 kırsalda ve şehirde emniyet ve jandarmadan toplam 19 operasyonda 287 tutuklu, 37 adli kontrol verilmiş” diye belirterek NARVAS sistemine karşı ihbarda bulunan vatandaşlara teşekkür etti.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi