Eskişehir'de astsubaylar verilen sözlerin tutulmasını istiyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de astsubaylar verilen sözlerin tutulmasını istiyor!
A
a

Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Odunpazarı İlçe Başkanı Hasan Alatan, “Defalarca verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Tasarruf sadece astsubayın hakkını kesmekle mi oluyor?” dedi.

Sütiş Eskişehir
17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Eskişehir Vilayet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. TEMAD İl Başkanı Cihan Çaylak ve TEMAD Odunpazarı İlçe Başkanı Hasan Alatan, astsubayların özlük hakları ve yaşam mücadelesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı.

ÖNCÜ BİR KURULUŞUZ

Kahraman astsubayların sahipsiz kalmayacağını ifade eden İl Başkanı Çaylak, özlük hakları için çabalamaya devam edeceklerini belirtti. Çaylak, “Vatanın her karış toprağında, kutsal yaşam hakkını feda ederek bir emir ile canını ve kanını ortaya koyan kahraman Türk astsubaylarıyız. 40 yıl önce astsubaylarımızın özlük hakları için yola çıkan kurucu büyüklerimizin oluşturduğu TEMAD, tüm meslektaş ve ailelerinin yanındadır ve yanında da olacaktır. Bugün TEMAD, 35 bin üyesi, 98 şubesi ile Türkiye’nin büyük, öncü ve etkin bir kuruluşu haline gelmiştir. TEMAD olarak, yürüdüğümüz yolda, değerlerimizden, inançlarımızdan ve ilk günkü hedeflerimizden vazgeçmeden, özlük haklarımızı muhafaza ve iyileştirme kararlılığında, inançla ve azimle, aynı istikamette yürümeye devam edeceğiz” dedi.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUZ

“Biz yaptığımız göreve göre statümüzün çok altında emekli maaşı alarak yaşam mücadelesi veren bir meslek grubuyuz” diyen Alatan, “TSK’nın bel kemiği olarak TSK’nın tüm malzemelerinin zimmetinden sorumlu olup bu sorumluluğun karşılığını alamayan bir meslek grubuyuz. OYAK’a emirle para kesilip, binlerce OYAK üyesi olmasına rağmen OYAK iştiraklerinde hiçbir söz sahibi olmayan bir meslek grubuyuz. Biz iki veya üç yılda bir atama gören, en az üç şark tayini ile emekli olmadan önce toplamda en az on tayin gören bir meslek grubuyuz” şeklinde konuştu.

KİMSENİN MAAŞINDA GÖZÜMÜZ YOK

“İmtiyaz değil adalet ve eşitlik istiyoruz” diyen Alatan, “Yaptığımız görev ile orantılı olarak görev ve makam tazminatı istiyoruz. Bizler, hani birileri diyor ya 'Biz bir aileyiz' diye, işte biz bu ailenin üvey değil öz evladı olmak istiyoruz. Bizim kimsenin maaşında gözümüz yok, emekli subayımızın maaş bağlama oranı %80-85’tir. Daha da fazlasını alsınlar, ama bize de hakkımızı versinler. Biz kimseden imtiyaz istemiyoruz. Yıllardır özlük haklarımızın düzenleneceğine yönelik sivil iktidarlar ve askeri otorite tarafından defalarca verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Tasarruf sadece astsubayın hakkını kesmekle mi oluyor?” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi