Eskişehir'de esnaf için kritik çağrı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de esnaf için kritik çağrı!
A
a

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Derin ekonomik kriz nedeniyle esnafımızın borçları dağ gibi birikti. Bu nedenle de yapılandırma esnaf için şart oldu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ekrem Birsen, yaşanan ekonomik dar boğazdan dolayı esnafın sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, böyle giderse daha çok işyerinin kapısına kilit vurulacağını söyledi. 

DERİNDEN DARBE VURDU

Başkanlığını yürüttüğü birliğe bağlı her meslek odasından aynı konuda yakınmaların geldiğini belirten Birsen “Pandemi süreci ile başlayan ardından Suriye, Filistin, İsrail ve Ukrayna savaşlarıyla ülke ekonomisi derinden etkilendi. Bu yüzden esnaf ve sanatkârımız bir türlü toparlanamadı. Vergi, sigorta primlerinin yüksek olması kira ve maliyetler ile elektrik ardından doğal gaza gelen son yüzde 38 oranındaki artış tüm sektörlere derinden bir darbe vurdu” ifadelerini kullandı. 

HACİZ KALDIRILMALI

“Esnafın, resmi kurumlara olan borçlarına bu sıkıntılı dönemde yeniden yapılandırma imkânı sağlanmalıdır” diyen Birsen, “Banka hesaplarına uygulanan haciz kaldırılmalıdır. Bugünkü koşullarda esnaf sattığı malın yerine yenisi koyamaz hale geldi. Dükkânların rafları bu yüzden boşalmış durumda. Fiyat istikrarı mutlaka sağlanmalıdır. Esnaf ve sanatkâra mutlaka rahat bir nefes aldıracak kolaylıklar sağlanmalıdır” şeklinde çağrıda bulundu.
Kaynak : Sonhaber Gazetesi Muhabiri - Ali Naki Erdoğan
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi