Eskişehir'de Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde tepki çeken atamalar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde tepki çeken atamalar!
A
a

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Engin Melekşah, Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde yapılan idareci atamalarının üniversite çalışanları arasında büyük tepkiye neden olduğunu belirtti. Özellikle bir sendika başkanının fakülte sekreteri olarak atanmasının kamu vicdanını yaraladığını ifade etti

Sütiş Eskişehir
Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Engin Melekşah Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde yapılan atamaların üniversite çalışanları arasında büyük tepkiye neden olduğunu ifade etti.
Engin Melekşah, Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde yapılan idareci atamalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Engin Melekşah, bu atamaların üniversite çalışanları arasında büyük tepkiye neden olduğunu ve kamu vicdanını yaraladığını belirtti.

“İSTİFA ETMEDEN GÖREVİNE DEVAM EDİYOR”

Açıklamasında, Anadolu Üniversitesi'nde Eğitim Birsen 2 Nolu Şube Başkanı'nın Fakülte Sekreteri olarak atanmasının özellikle eleştiri konusu olduğunu vurgulayan Melekşah, "Bu atama, üniversite çalışanları arasında ve kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır. Ayrıca ataması yapılan sendika başkanı, sendika başkanlığından istifa etmeyip halen bu görevini sürdürmektedir" dedi.

Melekşah, hem sendika başkanı olup hem de kamu kurumlarında yönetici olmanın kamu etiğine uygun olmadığını belirterek, "Bu anlayış, memur sendikacılığına vurulmuş en büyük darbedir. Sendika başkanının, bir idareci olarak amirleri karşısında nasıl bağımsız hareket edebileceği sorusunu sormak istiyoruz. Bu durumu, üniversite çalışanlarına ve Eskişehir kamuoyuna bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA BARIŞI ZEDELENİYOR”

Açıklamada ayrıca, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri'nde idareci pozisyonlarına başka kurumlardan yapılan atamaların, uzun yıllar hizmet veren liyakatli üniversite çalışanları arasında hayal kırıklığı yarattığı ve kurum içi çalışma barışını zedelediği dile getirildi. Melekşah, bu tür atamaların kurumsal hafızaya zarar verdiğini belirterek, "Kurum dinamiklerini bilmeyen kişilerin atamalarının kurumlara verdiği zararı zaman gösterecektir" dedi.

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube olarak, bu süreçleri yakından takip edeceklerini ve gerektiğinde Eskişehir kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade eden Melekşah, kurum içi liyakatin esas alınarak atamaların yapılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ - ELİF NUR AKBIYIK
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi