Eskişehir'de şaşırtıcı gelişme: Yüzlerce telefon kara listede!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de şaşırtıcı gelişme: Yüzlerce telefon kara listede!
A
a

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2022'den bu yana yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucu 645 cep telefonu kara listeye alındı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu, 2022 ile 2024 yılları arasında yürütülen soruşturmalar kapsamında siber suçlarla mücadelede önemli bir başarıya imza attı.

645 CEP TELEFONU KARA LİSTEYE ALINDI

Bu süre zarfında, 645 cep telefonunun IMEI bilgileri, siber suçlara karıştığı tespit edilerek Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) iletildi ve bu telefonlar kara listeye alındı.

Kara listeye alınan cep telefonları, siber suçların önlenmesi amacıyla kullanılamaz hale getiriliyor. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2022 yılında kurduğu Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu, bu uygulama sayesinde siber suçların tekrarını engellemeyi ve bu tür suçlarla daha etkin bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyor.

Başsavcılığın yürüttüğü bu uygulama, siber suçlarla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve suçluların siber suçları tekrar etme riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi