Ünlüce polemiklerle değil icraatlarıyla anılmak istiyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ESTV’nin yeni yayın döneminin ilk konuğu olarak ‘Soruyoruz’ programında meslektaşım Kerem Akyıl ile hazırladığımız soruları yanıtladı.

12 Eylül 2024 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ESTV’nin yeni yayın döneminin ilk konuğu olarak ‘Soruyoruz’ programında meslektaşım Kerem Akyıl ile hazırladığımız soruları yanıtladı.
Ayşe Ünlüce, aldığı sorumluluğun hakkını veren, siyaset değil hizmet üretmek adına gece-gündüz demeden yoğun mesai harcayan bir başkan profili çiziyor.
Göstermelik olsun diye sarı çizmeleri giyen başkanlardan değil yani. 
Teveccüh gördüğü aşikar halkla iç içe olmayı seviyor. 
Yeni yollar yaparken, yollara asfalt dökülürken bile gece yarısını tercih ediyor ki sürücüler, vatandaş zahmet çekmesin diye…
Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ve SGK’nın prim alacaklarının belediyenin İller Bankası’ndan aldığı bütçenin yüzde 40 düzeyinde peşin kesme uygulaması karşısında “Hizmet üretemiyoruz, yapacağımız yatırımları yapamıyoruz, planladığımız projeleri hayata geçiremiyoruz” sözlerini duymayı beklerken Başkan Ünlüce, tam aksini ifade etti.
Ünlüce, “Evet böyle şeyler var ancak bu bizim hizmetlerimizi aksatamaz. Kafama koyduğumu yaparım. Kimse benim Eskişehirlilere hizmet etme şevkimi kıramaz” diye konuştu.
O zaman ister istemez insanın aklına büyük projelerin yapılıp yapılmayacağı geliyor…

Kuşak yol güzergahı tamam 

“Peki o halde şehri saracak ve şehir içinde kalmış adı çevre yolu olan yolun yükünü büyük oranda azaltacak Kuşak Yol Projesini yapabilecek misiniz?” sorumuza Ayşe Başkanın cevabı çok net:
“Güzergah belirleme çalışmalarımız gelecek hafta gibi bitecek. Onun ardından tarım alanlarıyla ilgili yazışmaları başlatacağız ve hızlıca kamulaştırmaları yapıp yolu tamamlayacağız. Şehir içi trafiğini de rahatlatacak, yol çevresinde konut ve sosyal donatıların oluşmasıyla yeni yerleşim alanlarının doğmasını da öngördüğümüz bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın.”

Halk lokantaları 

Başkan Ünlüce Halk Lokantası ve Mobil Halk Büfelerle ilgili de önemli bilgiler verdi…
İki Halk Lokantası açılıyor. Biri bu ayın sonunda Büyükşehir Belediyesinin hemen yanındaki eski nikah dairesinin bulunduğu yerde, diğeri de Kent Park’ta daha sonra hizmete açılacak.
Mobil Halk Büfesi de şehrin çeperlerindeki önce 5 mahallede 15-20 lira gibi çok cüzi fiyatlarla yurttaşa 3 kap yemek imkanı sunacak. Bu hizmet de 6-7 ay sonrası için planlanıyor.

Bu işin siyaseti olmaz

Ünlüce, kentsel dönüşüm ile afet riskli alanlar konularının birbirine karıştırıldığını, Gündoğdu’da toplam 1.500 konutluk kentsel dönüşümün inşaatını ihaleye katılım olmazsa bile belediye şirketleriyle yapacaklarını söyledi ve ekledi:
“Porsuk Havzasında bulunan mahallelerimizde 1999 yılı öncesi bitişik nizam yapılmış 8 kata varan binalarımız var ve bu bölgeler riskli. Bu bölgelerin dönüşümünün sorumluluğu ilgili bakanlıkta… Eğer bize yetki verirlerse biz de kimseyi mağdur etmeden yapabiliriz. Bu işin siyaseti olmaz. Bütün siyasi partiler bu konuda bir araya gelip çözüm üretmelidir.”
Belediye-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu büyükşehir belediyesindeki toplu sözleşme dönemine ilişkin görüşlerini de paylaşan Ünlüce, ekonomik koşullar elverdiğince çalışanları mağdur etmeyecek bir rakamda uzlaşacaklarına olan inancını ifade etti.
Hafta başı “Eskişehir’de Siyaset Zirvesi” başlıklı yazımda belirttiğim Ekrem İmamoğlu ve Milletvekili İbrahim Arslan ile bir araya geldikleri yemekte nelerin konuşulduğuna dair sorumuza ise Ünlüce, “Ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunduk” demekle yetindi.
Hasılı…
Başkan Ünlüce, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda geçirdiği yaklaşık 6 aylık sürede yeni görevine tamamen alışmış görünüyor.

Siyasi polemiklerle değil icraatlarıyla anılmak istiyor

Yurttaşın beklentilerini iyi okuyabilen, siyasi polemiklerle değil icraatlarıyla anılmak istiyor.
Ayşe Ünlüce’nin başarısı Eskişehirlilere hizmet, daha yaşanabilir bir Eskişehir demek.
Zaten seçim öncesi vaatlerini içeren kitapçığı dağıttığında kendisi söylemişti:
“Söz uçar, yazı kalır. Beş yıl sonra bunların hesabını bana sorun diye bu kitapçığı hazırlattım.”
Başkan Ünlüce’nin yurttaşın terazisine çıkmasına daha 4 buçuk yıl var.
Ancak şimdiden favori.
Bunun için kahin olmaya gerek yok, Ayşe Ünlüce sokakta yürürken halkın gösterdiği ilgiden bu anlaşılıyor.
Kalın sağlıcakla.

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi