Eskişehir - Antalya hızlı treni için Kütahyalılara müjde geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir - Antalya hızlı treni için Kütahyalılara müjde geldi!
A
a

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya'da düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı ile ilgili de Kütahyalılara müjdeli haberi duyurdu. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığınca düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Türkiye'nin güven ve istikrar zemininde hedeflerine ilerlediğini vurgulayan Yılmaz, dünya genelinde zor bir dönem yaşandığını, ancak Türkiye'nin hedeflerine odaklanarak yoluna devam ettiğini belirtti.

 Eskişehir-Antalya hızlı tren hattının bir durağı Kütahya olacak

Yılmaz, Kütahyalılara müjdeli bir haber de verdi. Eskişehir-Antalya hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte duraklardan birinin Kütahya olacağını açıkladı. Bu, Kütahya'nın ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.

TOKİ'de işler hızlanacak

Konuşmasında, Kütahya'ya son 21 yılda kamu yatırımları kapsamında 101 milyar liranın üzerinde kaynak aktarıldığını belirten Yılmaz, kentsel dönüşümün önemine de dikkat çekti. TOKİ'nin, büyük bir depremde bile TOKİ konutlarında herhangi bir can kaybı yaşanmamasıyla "yüz akı" olduğunu ifade eden Yılmaz, TOKİ ve diğer programlarla kentsel dönüşümün hızlandırılacağını ve Kütahya'nın da bu süreçte yer alacağını söyledi.

Projelerin bitme aşamasında olanlara öncelik verdiklerini vurgulayan Yılmaz, kaynakları birçok projeye dağıtmak yerine belirli projelere odaklanarak tamamlamanın daha etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, sulama, iltisak hatları ve bilişim gibi alanlara yatırım önceliği verdiklerini ekledi.

Son olarak, Kütahyalı çiftçilere bugüne kadar yaklaşık 16 milyar lira tarımsal hibe desteği sağlandığını belirten Yılmaz, tarımda su verimliliğini artırmayı hedeflediklerini ve planlı üretimi teşvik eden destekleme modelleri geliştirdiklerini ifade etti. Tarımı stratejik bir sektör olarak gördüklerini ve çiftçilerin desteklenmeye devam edeceğini söyledi. Yılmaz, dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi