Eskişehir'de yaşlı kadını soyup öldürmüştü: Katilin cezası ise...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de yaşlı kadını soyup öldürmüştü: Katilin cezası ise...
A
a

Eskişehir'de yaşanan dehşet verici bir olayda, hasta nakil ambulansı şoförü Mehmet U., kumar borcu yüzünden 72 yaşındaki Safinaz Ayten'i evine girerek öldürmüştü. Mahkeme ise Mehmet U.'ya verdiği cezayı açıkladı. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de kumar borcundan dolayı bir eve hırsızlık amacıyla giren ve 72 yaşındaki Safinaz Ayten’i döverek öldüren hasta nakil ambulansı şoförü Mehmet U., ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 22 Ocak 2024 tarihinde Zafer Mahallesi Özen Sokak'ta yaşandı. Safinaz Ayten, evde hareketsiz bir şekilde bulundu. Sağlık ve polis ekipleri çağrıldı, ancak Ayten’in hayatını kaybettiği belirlendi. Yüz ve bileklerinde morluklar bulunan Ayten’in ölümü şüpheli bulundu ve cinayet soruşturması başlatıldı.

Yapılan incelemelerde, Ayten’in boynunun kırıldığı ve darp sonucu öldüğü ortaya çıktı. Güvenlik kamera görüntülerinde, evin yüzü kar maskeli ve eldivenli bir kişi tarafından girildiği belirlendi. Bu kişinin, hasta nakil ambulansı şoförü ve kereste fabrikasında çalışan Mehmet U. olduğu tespit edildi. Yapılan aramalarda, eldivenler ve bir miktar para ele geçirildi. Mehmet U.'nun, Ayten’in eşinden evde altın olduğunu öğrenip anahtarını çaldığı ve hırsızlık için eve girdiği belirlendi. Mehmet U., Ayten’in bileziğini çaldıktan sonra bir kuyumcuya sattı.

Mehmet U. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Ayten’in, ağız ve burun kapanması sonucu oksijen yetersizliğinden boğularak öldüğü açıklandı.

Son duruşmada, Mehmet U. son sözlerinde Adli Tıp raporlarını kabul etmediğini belirtti ve iki çocuğuna dikkat edilmesini istedi. Mahkeme, Mehmet U.’yu ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Yağma’ suçundan 11 yıl ve ‘Hırsızlık’ suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi