Eskişehir'de AK Parti'nin utanç tablosu: Emek Mahallesi hala bekliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de AK Parti'nin utanç tablosu: Emek Mahallesi hala bekliyor!
A
a

Eskişehir'in Emek Mahallesi'nde yıllardır devam eden lise sorunu, siyasi vaatlerle sıkça gündeme gelen ancak bir türlü çözülemeyen bir mesele olarak kalmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri ve yerel yöneticiler arasında uzun süredir tartışma konusu olan bu sorun, son seçim döneminde de önemli bir yer tutmuş, ancak vaatler gerçeğe dönüşmemiş gibi görünüyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Emek Mahallesi’nde yıllardır süren lise sorunu, özellikle seçim döneminde pek çok siyasi figürün vaatleri arasında yer almasına rağmen hala çözülemedi. Sadece dış duvar kazıları yapıldığı görülen okul inşaatı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yapmayacaklar. Seyitgazi Yolu nasıl yapılmadıysa, Alpu Yolu nasıl yapılmadıysa, Sarıcakaya Yolu nasıl yapılmadıysa; bu da öyle olacaktır. Bir dahaki seçime artık…” ifadelerini kullandı. 

Yaklaşık 60 binlik nüfusuyla Eskişehir’in en kalabalık mahallesi olan Emek Mahallesi’nde yapımına başlandığı belirtilen lisenin yerinde otlar büyüyor.  Uzun yıllardır dile getirilen lise sorunuyla ilgili ilk olarak 28 Aralık 2022 tarihinde, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Emek Mahallesine Anadolu Lisesi Müjdesi” başlığıyla yaptığı duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yatırım programı kapsamında Emek Mahallesine 32 derslikli modern bir Anadolu Lisesi yapılacağını açıklamıştı. Töre ayrıca, dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve dönemin Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’a teşekkür ederek, “Anadolu lisemizin proje ve ihale çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak çocuklarımızın bu yeni binada eğitim görmelerini sağlayacağız” demişti. 2024 yılına kadar sorun dillendirilmeye devam ederken bu konu ile ilgili herhangi bir adım atılmadı. 

SEÇİM YATIRIMI MIYDI?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne yaklaşırken Emek Mahallesi’ne lise yapılması konusu yeniden gündeme geldi. Nihayetinde Eskişehir Valiliği şubat ayında “Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Emek Mahallesi 32 Derslikli Anadolu Lisesi Yapım İşi” ihalesini yayımladı. Valilik, 450 takvim gününde bitmesi planlanan lisenin ihalesinin 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Seçimlerine sayılı günler kala lise konusunda bir açıklama da AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Özkan Alp’ten geldi. Alp, 21 Mart 2024 tarihli sosyal medya paylaşımında, “Kıymetli Emek Mahallesi sakinleri, sizlere söz verdiğim gibi takipçisi olduğum, Emek Mahallesi'nin yıllardır ihtiyacınız olan lisemizin ihale süreci tamamlandı ve ruhsat işlemlerinin ardından ihaleyi alan firma tarafından lisemizin yapımına en kısa sürede başlanacaktır.  Sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşıyor, Emek Mahallesi'ne ve geleceğimize yapılan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“BU KONUDA SIKINTI YOK”

Müjdeler verildi, ihale yapıldı, lisenin inşa edileceği belirtilen alana tabela çakıldı ve seçimler bitti. 450 takvim gününde yapılacağı duyurulan 32 derslikli Anadolu Lisesi için, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin müjdesinin üzerinden tam 549 gün geçti. Ancak ortada lisenin tabelası ve sadece kenar duvarları için yapılan kazı kaldı. AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, basına yansıyan bir söyleminde, “Eskişehir’de 32 tane okul yapılacak. 7 tane okul Eylül ayında hizmet vermeye başlayacak. Emek Mahallesi’ndeki lise için yer teslimi yapıldı. Müteahhit kenar duvarlarını yapmaya başlayarak kazılara başladı. Yakın gelecekte hafriyatını da halledecek. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Proje net. Her şey net. Müteahhit süreci devam ettiriyor. Bizzat gidip incelemelerde de bulundu. Planlan tarihte tamamlanacağı da bizzat bana söylendi” dedi.  

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER

Emek Mahallesi’ndeki lise sorununu yıllardır dile getirdiklerini ancak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu konuda iyi niyetli olmadığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Seçimden önce göz boyamak için yapılan bir hamleydi. Ben bu eylüldeki okul sezonuna yetişmeyeceğini adım gibi biliyorum. Yapmayacaklar. Birkaç sebeple yapmayacaklar: Bir kere devletin parası yok. İkincisi; gelecekle ilgili bir umut ışığı yok. Üçüncüsü de, tasarruf genelgesi yayınladılar. Zaten ‘yüzde 70’i geçmeyen yatırımları durdurun’ dediler. Bu dönem kim bana ‘biz bunu yapacağız’ diyebilir? Hiç kimse diyemez. Diyen de doğru söylememiştir. O nedenle AKP’nin Eskişehir’de her zaman yaptığı gibi bu da bir seçim göz boyamasıdır. Seyitgazi Yolu nasıl yapılmadıysa, Alpu Yolu nasıl yapılmadıysa, Sarıcakaya Yolu nasıl yapılmadıysa; bu da öyle olacaktır. İyi niyetli olduklarını söyleyemem. Bir dahaki seçime artık…” ifadelerini kullandı.
Kaynak : ANADOLU GAZETESİ MUHABİRİ - M. ANIL AKSOY
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi