Bu yasağı destekliyorum

Ülkemiz mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklarla kavruluyor. Daha geçenlerde Diyarbakır’da ortaya çıkan bir anız yangını kontrolden çıktı ve 15 vatandaşımızın hayatına mal oldu. 

1 Temmuz 2024 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Ülkemiz mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklarla kavruluyor. Daha geçenlerde Diyarbakır’da ortaya çıkan bir anız yangını kontrolden çıktı ve 15 vatandaşımızın hayatına mal oldu. 
Benzer yangınların özellikle ormanlık arazide çıkması, kontrolü çok daha zor yangınlara sebebiyet verebilir. Bu sebepten dolayı Eskişehir ilinde ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında yasaklandı. Yasak kararını alan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u destekliyorum.
Özellikle yaz aylarında insanlarımız haklı olarak pikniğe gidip biraz ferahlamak istiyor. Ancak insanların sorumsuzluk ve dikkatsizlikleri yangınlara sebep olabiliyor. Bir küçük sigara izmaritinin bile binlerce hektar ormanı yakabileceğini unutmamalıyız.
Ben Eskişehirlilerin alınan bu karara hak vereceğine inanıyorum.

Uzaklaştırma da işe yaramamış

Eskişehir’de yeni bir kıskançlık ve takıntı kaynaklı kadın cinayeti işlendi. İddialara göre 2 sene önce Hatice U’ya (Bugün 57 yaşında) evlilik teklifi eden Necmettin Tepecik (69 yaşında) reddedilmesi üzerine güya sevdiği kişiye baskı kurmaya başlamış. “Güya sevdiği” diyoruz. Çünkü bir erkeğin sevgisini kurtarmak için çabalaması güzel bir şey. Ancak kendisini reddeden bir kadına baskı kurması aşk filan değil, düpedüz hastalıklı bir ruh belirtisi.
Nitekim katil Necmettin Tepecik giderek baskısının dozunu artırmış olacak ki, merhume Hatice Hanım önce telefonunu değiştirmiş, sonra belalısı hakkında uzaklaştırma kararı aldırtmış.
Fakat görüyoruz ki uzaklaştırma bile pek işe yaramıyor. 
Bu tarz cinayetleri engellemenin sihirli bir formülü yok. Öncelikle ulu orta satılan av tüfeklerine kısıtlama getirilmesi lazım. Ayrıca cezaların artırılması, adaletin hızlı bir şekilde tecelli etmesi gerekiyor. Cinayet gibi ağır suçlarda pişmanlık ve iyi hal indirimlerinin ya kaldırılması, yada çok azaltılması lazım.
Bütün bunları yaparsak, süreç içerisinde bu tip cinayetlerin azaldığını görürüz. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi