Temu Nedir, Güvenli mi? Özellikleri Nelerdir? Gümrük Vergisi Alıyor Mu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Temu Nedir, Güvenli mi?  Özellikleri Nelerdir? Gümrük Vergisi Alıyor Mu?
A
a

Farklı ürünleri tek bir platformda bulma ve kolayca satın alma imkanı sunan online alışveriş siteleri arasında Çinli online platform Temu.com, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çekti. Peki, Temu.com nedir, ne gibi özellikler sunar ve güvenli midir? Bu makalede, Temu.com'un Türkiye'deki işleyişini, sunduğu özellikleri, güvenlik önlemlerini ve kullanıcı

Sütiş Eskişehir

Temu.com Nedir?

Temu.com, kullanıcıların farklı kategorilerdeki ürünleri tek bir platformda bulabildiği ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabildiği Çin merkezli PDD Holdings tarafından işletilen çevrimiçi bir alışveriş sitesidir. Teknolojiden modaya, ev eşyalarından mobiyaya kadar geniş bir ürün yelpazesi sunar.  Site Temu App ve web sitesi üzerinden insanların kolay kullanabileceği arayüzüne sahip. 

Temu.com Güvenli Mi?

Temu.com, yenilikçi bir e-ticaret platformu olarak faaliyet gösterir ve müşterilere geniş ürün çeşitliliği, uygun fiyatlar ve güvenilir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Ancak pek çok kişi sitenin Çinli bir şirkete ait olmasından dolayı “Temu güvenilir mi?”, “Temu Türkiye’ye gönderiyor mu?” ''Neden ucuz ?'' gibi pek çok soru soruyor.  Türkiye’de açılır açılmaz müşteri bulan Temu.com'dan sipariş veren kullanıcılar siparişlerini rahatlıkla teslim alıyor.Çoğu satıcı güvenli olsa da bazı dolandırıcılık hareketlerine yine de dikkat etmek gerekir. Temu'nun hangi kargo şirketleri ile çalıştığı net olarak belli olmasa da  MNG, World Express gibi şirketlerle gönderim yaptığı biliniyor. Sipariş verirken seçtiğiniz ürünün hangi kargo firması ile gönderilebileceği yazıyor. 

Temu'da Gümrük Vergisi Ödeniyor Mu?

Temu'dan sipariş verirken ödemeniz gereken gümrük vergisi miktarını görebiliyor olmak teslimatta bir sürprizle karşılaşmamak adına önemli bir detay. Bu gümrük vergisini ürün fiyatlarına ek olarak kredi kartınızdan ödeyebiliyorsunuz. Ayrıca  Temu, çoğu ürün çeşidinde Aliexpress ve Shein’den daha ucuz gibi duruyor. Giyimden teknolojiye tüm ürünlere ulaşabileceğiniz uygulama Temu, şimdiden sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri olmaya başladı bile.

TEMU'dan Sipariş Verirken Türkiye İthalat Gümrük Sınırı İle İlgili Dikkat Etmeniz Gerekenler

Temu siparişinizin gümrükte ek bir işleme tabi olması veya takılması riskini önlemek için aşağıda yer alan bilgilere dikkat etmeniz gerekir;

Ürününüz aşağıdaki durumlarda gümrükte takılabilir:
  • . Ürünü teslim alacak kişinin isim ve adres bilgisini eksik veya yanlış girdiyseniz,
  • . Ürünü teslim alacak kişi için bir şirket veya işletme adresi belirttiyseniz,
  • Satın alma işlemi sırasında TCKN bilgisini eksik veya hatalı girdiyseniz,
  • . Bir ay içerisinde 5 adetten fazla sipariş verdiyseniz,
  • . Aynı üründen tek siparişte 2 adetten fazla talep ettiyseniz,
  • Satın aldığınız ürün 30 kg'nin üzerindeyse,
  • Satın aldığınız ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 150 EUR üstündeyse,
  • . Eğer satın aldığınız ürün kitapsa ve ürünün fiyatı ve vergiler toplamı 1500 EUR üstündeyse ürünleriniz gümrükte takılabilir.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi