Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak? Türksat 6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak? Türksat 6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi belli oldu
A
a

Türkiye, uzay teknolojilerindeki ilerlemesine bir yenisini daha ekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya gönderileceği tarihi duyurdu. Peki, Türksat 6A ne zaman uzaya fırlatılacak?

Sütiş Eskişehir
Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.20'de (Türkiye saati) uzaya fırlatılacağını açıkladı. Uydunun, ABD'deki SpaceX'e ait Cape Canaveral fırlatma merkezinden, Falcon 9 roketi ile uzaya gönderileceği belirtildi.  Fırlatma anından yaklaşık yarım saat sonra, Türksat 6A'nın roketten ayrılması bekleniyor. Böylece Türkiye'nin uydu kapasitesi önemli ölçüde artırılacak. Türksat 6A, mevcut uyduların yedekliğini de sağlayacak.

Uraloğlu, uydunun 1 aylık yolculuğunun ardından dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacağını vurguladı. Bu, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki iddialı hedeflerine bir adım daha yaklaşması anlamına geliyor.

Türksat 6'nın Fırlatılışı Ne İşe Yarayacak?

Türksat, Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, dünyanın önde gelen uydu operatörleri arasında da kendine güçlü bir yer ediniyor. Bu başarısında, TV yayıncılığı başta olmak üzere haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanında önemli rol oynuyor. Böylece, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi bölgeler de Türksat'ın kapsama alanına dahil olacak. Türksat, 6 aktif haberleşme uydusuyla, giderek artan uydu iletişimi ihtiyacını karşılamada önemli bir oyuncu haline geliyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi