Akaryakıta yeni ÖTV zammı: İşte Eskişehir'de motorin ve benzin fiyatları...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Akaryakıta yeni ÖTV zammı: İşte Eskişehir'de motorin ve benzin fiyatları...
A
a

Bugün Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bir kez daha zam yapıldı, bu da sürücüler ve işletmeler için maliyetleri artıran önemli bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları, altı aylık üretici enflasyonu olan yüzde 19,49 oranında artırıldı. Peki Eskişehir'de son durum ne? Motorin ve benzin güncel fiyatları ne kadar?

Sütiş Eskişehir

Bugün Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına önemli bir zam daha geldi. Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları, altı aylık üretici enflasyonu olan yüzde 19,49 oranında artırıldı.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte, motorin ve benzindeki maktu ÖTV miktarları da yeniden hesaplandı. Motorinde litre başına 10,59 TL'ye, benzinde litre başına 11,29 TL'ye, otogazda ise litre başına 8,67 TL'ye kadar yükseldi.

Ek olarak, bu fiyatlara yüzde 20'lik KDV eklenerek tüketiciye de yansıtılacak.

BENZİNE, MOTORİNE, OTOGAZA ZAM!

Bunların sonucunda, motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza ise 95 kuruş zam geldi.

ZAMDAN SONRA FİYATLAR NASIL OLACAK?

Bu zamlar sonucunda, motorinin litre fiyatı Eskişehir'de 45,89 TL'ye, İstanbul'da yaklaşık olarak 44,60 TL'ye, Ankara'da 45,63 TL'ye, İzmir'de ise 46,00 TL'ye çıktı. Benzinin litre fiyatı ise Eskişehir'de 45,95 TL'ye, İstanbul'da 44,70 TL, Ankara'da 45,70 TL ve İzmir'de 46,06 TL olarak belirlendi.

Eskişehir'de otogaz fiyatı da zamlardan sonra 22,22 TL'ye çıktı.

Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi