Eskişehirli ev sahipleri ve kiracıların beklediği haber: Kira zamları belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirli ev sahipleri ve kiracıların beklediği haber: Kira zamları belli oldu
A
a

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ev ve işyeri kiralarında yeni bir dönem başlıyor. 2 Temmuz 2024 tarihinde sona eren yüzde 25'lik kira artış sınırı uygulaması, yerini Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına dayalı bir düzene bıraktı. İşte temmuz ayında konutlarda ve işyerleri kiralarında uygulanabilecek tavan zam oranı...

Sütiş Eskişehir

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ev ve işyerlerinde uygulanacak kira zamları belirlendi. 2 Temmuz 2024 tarihinde sona eren kira artış sınırı uygulaması, yerini Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına dayalı yeni bir düzene bıraktı.

TÜFE'ye göre, 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,07 oranında değişim gösterdiği açıklandı. Bu veriler doğrultusunda, kira artışlarında baz alınacak 12 aylık ortalama verisi yüzde 65,07 olarak belirlendi.

Temmuz ayından itibaren konut ve iş yeri kiralarında uygulanabilecek maksimum zam oranı bu değer üzerinden hesaplanacak. Önceki uygulamada olduğu gibi yüzde 25'lik zam sınırı kaldırılmış ve kira artışları TÜFE'ye göre belirlenmeye başlanmıştı.

Konut kiralarında geçmişte uygulanan yüzde 25'lik sınıra rağmen, TÜİK verilerine göre, mayıs ayında yıllık bazda artış yüzde 125,14 olarak gerçekleşmişti. İş yerlerini kapsamayan bu sınırlama, yeni düzenlemeyle birlikte ev ve iş yeri kiracılarını etkileyen önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi