Sivrihisar şantiyeye dönecek!

Geleneksel hale gelen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür Festivali öncesi Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ile ESTV’de yayınlanan Ekstra Gündem programı için bir araya gelince uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduk.

1 Temmuz 2024 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir
Geleneksel hale gelen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür Festivali öncesi Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ile ESTV’de yayınlanan Ekstra Gündem programı için bir araya gelince uzun uzun sohbet etme fırsatı bulduk.
CHP’nin belediye başkanlığını 74 yıldır kazanamadığı Sivrihisar’da adeta partisinin makus talihini yenen Başkan Habil Dökmeci, göreve gelir gelmez önce hesap kitap işlerine girişmiş.
Bütçedeki gelir gider dengesini rayına oturtmaya çalışan Başkan Dökmeci, kendisinden önceki dönem 25 civarındaki belediye işletmelerinin ihalesini gerekli koşullar sağlanmadığından dolayı iptal etmiş.
Temmuz ayında ihaleye çıkılacak ve en yüksek teklifi verenler işletmeleri çalıştırma hakkı kazanacak.
Başkan Dökmeci, Sivrihisarlının parasını Sivrihisar’da doğru işlerde harcamakta kararlı.
İyi bir kadro kuran Dökmeci, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin desteğini arkanızda hissediyor musunuz?” yönündeki soruma, içtenlikle şu yanıtı verdi:
“Başta Ayşe Hanım olmak üzere Kazım ve Ahmet başkanlarımın eli üzerimizde. Sivrihisarlılar, Başkanım Ünlüce’nin de desteğiyle ilçemizde nasıl güzel hizmetler yapacağımızı çok kısa süre içinde görecekler. Şu festivali bir atlatalım… Sivrihisar şantiyeye dönecek. Neler yapacağımızı şimdiden açıklayarak Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali’ni gölgelemek istemiyorum. Festivalden sonra Sivrihisar’ımıza önemli hizmetleri art arda hayata geçireceğiz.”
ESKİ Bölge Sorumlusu olarak görev yaptığı Sivrihisar’da yurttaşın sevgisini kazanarak başkan seçildiğini gözlemlediğimiz Habil Dökmeci, kendisinden önceki Başkan Hamid Yüzügüllü’nün ilçeye kazandırdığı eserleri de görmezden gelmiyor. “İlçemiz için hizmet eden herkesten Allah razı olsun” demeyi ihmal etmiyor.
Şu bir gerçek ki Habil Dökmeci, başkanlığa ısınmış. 
ESTV’den canlı yayınlanan programımızda bunu fazlasıyla ispatladı.
Büyükşehir Belediyesinin desteğini arkasına alan Başkan Dökmeci, hayata geçirmek için sabırsızlandığı projeleriyle Sivrihisarlılara daha konforlu bir yaşam alanı ve hizmet sunacak.
Hizmet yarışı her zaman yurttaşa yarar.
Anlayacağınız “Dünyanın merkezinde yaşayan” Sivrihisarlıları güzel günler bekliyor. 
Kalın sağlıcakla.

Sivrihisar’daki Necati Artan Tesisleri değerlendirilebilir


Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Kamuran Keskin ile havacılık üzerine yaptığımız konuşmada konu döndü dolaştı, her yıl havacılık şenliği düzenledikleri Sivrihisar Necati Artan Havacılık Merkezi Tesisleri’nin özel uçaklara ev sahipliği yapıp yapamayacağına geldi.
Keskin, 1.810 metre x 32 metre uzunluğunda, gece VFR’a uygun, 05-23 asfalt ana piste, planör ve diğer hafif hava araçları için çim piste sahip tesislere 180 yolcu kapasiteli Boing 737 uçağının boş olarak indiğini hatırlatarak, “Kulesi bulunan, hangar hizmeti verilen, yakıt ikmali yapılabilen, küçük de olsa konaklama imkanı olan tesis özel uçaklar için hizmet verebilir tabii ki.”
“Bu konu nereden gündeme geldi?” diye sorarsanız…
Detayları paylaşılmayan ancak ilk defa ESTV’de Ticaret Odası Başkanı Metin Güler tarağından dillendirilen Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ERİAD) Kızılinler tarafında 27 Hektarlık bir alanda inşa etmeyi planladığı “Termal Konaklama Tesisi ve Kür Merkezi” ile "Havalanı” projesini konuşurken gündeme geldi.
Kamuran Keskin, “Necati Artan Tesisleri özel uçaklara her türlü hizmeti verir” deyince, ERİAD’ın projesi hayata geçene kadar özel uçak kiralama hizmeti veren şirketler burayı değerlendirebilir, iş dünyası için de bir alternatif olabilir diye içimden geçirdim. 
Neden olmasın?

Küpeli’de iz bırakan Vietnam ziyareti! 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli ile sohbet ederken ilginç bir konuya değindi.
OSB heyeti olarak gittikleri Vietnam’da edindiği izlenimleri aktaran Küpeli, 70 ve üzeri yaştaki insanların iş dünyasındaki etkili rolüne dikkati çekti.
Heyetler arası güreşmeler yaptıklarında Vietnam’daki İş Konseyi üyelerinin yaş skalasının 60-70’lerde bulunduğunu fark ettiğini anlatan Küpeli, Türkiye’deki gibi 50’sine varmadan emekli olup bir köşeye çekilmek yerine 70’li yaşlarda dahi çalışma hayatından kopmayan Vietnamlıları görünce imrendiğini dile getirdi.
Samsung ve Intel gibi bir güçlü teknoloji markalarına üretim yapan Vietnam’ın çip pazarındaki pazar payının zirveleri zorladığını aktaran Küpeli, Türkiye’deki en büyük sorunlardan birinin inovasyon ve teknolojik ürün üretimi konusundaki eksiklik olduğunu vurguladı. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Resul kartaler 1 Temmuz 2024 14:33

Yıllardır kanayan yara zey köyü çekmeyen telefonlar kimse bunu düzeltemedi gitmediğimiz yer kalmadı inşallah siz düzeltirsiniz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi