Eskişehir'de 2025 hedefi: 2.500 yeni doğum planlanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 2025 hedefi: 2.500 yeni doğum planlanıyor!
A
a

Anadolu Tarım İşletmesi, gelecekteki üretim hedeflerini artırmak amacıyla önemli hazırlıklar yapıyor. Yerli koyun ırklarının sürdürülebilirliğini desteklemek ve verimliliği artırmak için çeşitli sağlık taramaları ve özel besleme programları uygulanıyor. Eskişehir'de işletmenin 2025 yılı üretim sezonuna yönelik planlamaları devam ediyor.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki Anadolu Tarım İşletmesi, gelecek yıl yaklaşık 2.500 kuzu doğumu planlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yapılan açıklamalara göre, 2021 yılından itibaren Anadolu merinosu ırkı damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlandı.

Koyunculuk Şubesi'nde gerçekleştirilen koç katımı öncesinde, koçlar ve koyunlar için gerekli koruyucu sağlık hizmetleri uygulandı. Sağlık taramaları ve aşılamalar dikkatlice yapıldı. Ayrıca, yerli koyun ırklarının sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla, özel besleme yöntemleri ile sürünün kondisyonu iyileştirildi.

Bu yıl 1.800 ana koyuna koç katımı yapıldı ve 2025 yılı mart ayında başlaması öngörülen doğum sezonunda yaklaşık 2.500 kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi