Eskişehir'de aileler endişeli: MEB'e özel çağrı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de aileler endişeli: MEB'e özel çağrı
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kış saati uygulaması, özellikle karanlıkta okula giden çocuklar nedeniyle ailelerin endişelerini artırıyor. Eskişehir'de Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, uygulamanın öğrencilerin gelişimi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, ailelerin güvenlik kaygılarıyla çocuklarını okula göndermekten çekindiğini belirtti.

Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kış saati genelgesini eleştiren Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, “Aileler, çocuklarını okula gönderirken özellikle karanlıklardan dolayı endişe duyuyorlar” dedi.

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, ES TV’ye verdiği özel röportajda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kış saati genelgesini değerlendirdi. Demirkol, kış saati uygulamasının öğrencilerin gelişimi ve dikkatlerini toplama konusunda ciddi sorunlar yarattığını belirterek, ailelerin karanlıkta okula giden çocukları için endişe duyduğunu ifade etti.

DİKKATLERİ DAĞILIYOR

Yaz-kış saati uygulamasının öğrenciler üzerinde sıkıntılar yarattığını belirten Demirkol, “Çocuklarımızın gelişimi ve öğrencilerimizin dikkat, konsantrasyon sağlamaları konusunda çok sıkıntılar yaşanıyor. Sabahın karanlığında okula gelmek, akşamın karanlığında eve dönmek zorunda kalan çocuklar o karanlık sokaklarda yürürken ürperti hissediyorlar. Aileler, çocuklarını okula gönderirken özellikle karanlıktan dolayı endişe duyuyorlar” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ MÜZDARİP

“Yıllardır dile getiriyoruz; kış saati uygulaması devam etsin ama öncelikle okullar tekli eğitime geçsin” diyen Demirkol, “Bakanlık çözüm bulmaya çalıştı kendince. Genelge göndererek ders sürelerinin kısaltılmasını valiliklere bıraktılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri özellikle bununla ilgili çalışmalar yapıyorlar çünkü bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Sabah ilk derste öğrencilerimiz uyuyorlar. Öğretmenlerimiz bu konuda çok muzdarip” ifadelerini kullandı.

TEKLİ EĞİTİME GEÇİLSİN

Demirkol, tekli eğitim uygulamasının çeşitli engellemelere takıldığını belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri okullarla görüşerek ders sürelerinin kısaltılması yönünde bir çalışma başlattı. Odunpazarı ve Tepebaşı bölgesinde ikili eğitim yapan çoğu okulda bu karar alındı. Ancak bunu hayata geçiremediler çünkü engellemelerle karşılaştılar. Bizim önceliğimiz, okulların tekli eğitime geçmesi. Eğer bu fiziki imkânlar yaratılamıyorsa, yaz saati-kış saati uygulamasının tekrar hayata geçirilerek bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Gördüğümüz kadarıyla bu konuda bir adım atılmıyor. Bu sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Çünkü bizim önceliğimiz çocuklarımız” şeklinde konuştu.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi