Belediyeleri eleştirenler ne diyecek?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir’e gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yerlikaya, Eskişehir’in güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunun altını çizdi.

19 Ekim 2024 10:17
A
a
Sütiş Eskişehir
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir’e gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yerlikaya, Eskişehir’in güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunun altını çizdi.
Ali Yerlikaya hükümetin en beğenilen bakanlarından biri. Eskişehir hakkındaki sözleri de çok kıymetli. Gerçekten de güvenli ve huzurlu bir şehrimiz var. Elbette bu konuda emniyet güçlerinin büyük katkısı bulunuyor. Ancak Eskişehir’in güvenli ve huzurlu bir şehir olmasının tek nedeni emniyet kuvvetleri değil. Belediyelerin çalışkanlığı, üniversitelerin varlığı ve Eskişehirlilerin kanunlara saygılı olması da çok önemli sebepler.
Tuhaf bir şekilde, belediye başkanlarımızdan birisi çıkıp da “Eskişehir güvenli bir şehirdir” dediği zaman, bir takım kişiler buna itiraz ediyor. Şimdi AK Partili İçişleri Bakanı aynı şeyi söylediği zaman bakalım ne diyecekler?

Acemoğlu’nun büyük başarısı

Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, Nobel ekonomi ödülü alarak, hepimizin göğsünü kabarttı. Bu Türkiye’nin bilimde aldığı ikinci, toplamda aldığı üçüncü Nobel ödülü. Daha önce de bir doktor olan Aziz Sencer, Nobel Kimya ödülüne layık görülmüştü. 
Her iki bilim adamı da Türkiye’de değil, Amerika’da çalışmalarını sürdürüyor. Bu iki bilim adamı eğer ki Türkiye’de yaşasalardı, çoktan bilim kurumu olmaktan çıkmış YÖK’ün cenderesinde bir köşeye atılırlardı. 
Netice itibarıyla kendi içimizden çıkarttığımız bilim adamlarını bile küstürüyoruz. Bir ülke bilimde, sanatta ve felsefede gelişmeden kalkınamaz. O yüzden sürekli geriye giden bir ülke konumundayız. Acemoğlu gibi, Sancar gibi bilim adamlarımız bile ülkeyi terk ediyor. Yerine ise Afganistan’dan gelen silahlı militanlar ikame ediliyor.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi