Emek ve Demokrasi Platformundan göçmenlere destek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Emek ve Demokrasi Platformundan göçmenlere destek
A
a

Kayseri’de başlayıp birçok şehre yayılan şiddet olaylarına karşı Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri bir araya geldi. Hamamyolu Caddesi’ndeki Yediler Parkı girişinde toplanan platform üyeleri, olayın istismar ötesinden göçmen düşmanlığına kadar sürüklendiğini ileri sürdü.

Sütiş Eskişehir

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamada bulunan Aytaç Kurtçu, provokatörler tarafından harekete geçirilen kitlenin, Suriyelilere ait ev ve işyerlerini hedef aldığını, benzer olayların ise Hatay, Gaziantep, Konya ve İstanbul’a kadar sıçradığını söyledi. Platform Sözcüsü Aytaç Kurtçu “Biz çocuk istismarı ve erkek şiddetini önleme, cezalandırma yükümlülüğünün kamu kurumlarında olduğunu ve bu olaylar bahane edilerek örgütlenen nefret saldırılarının göçmen düşmanı politikalardan beslenenleri güçlendirdiğinin farkındayız. Bu topraklarda göçmen olarak yaşamak zorunda kalanların emperyalizmin kışkırttığı bölgesel paylaşım savaşlarının sonuçlarını yaşadıklarının, Avrupa Birliği ülkelerinin iltica hakkını tanımayarak AKP-MHP iktidarının inşa ettiği rejime su taşıdığının, Suriyelileri sorun olarak tanımlayıp ülkelerine göndermekten bahsedenlerin bu göçmen düzeneğini sürdürdüğünün bilincindeyiz. Yaşanan olayların baş sorumlusu düzensiz göçün önünü açan, göçmenleri dış politikada şantaj malzemesi olarak kullanmak için ülkeye kayıtsız ve şartsız alan, ucuz, güvencesiz iş gücünün kaynağı halen getiren, yaşam haklarını dahi koruyamayarak faşist ırkçı provokatörlerle baş başa bırakan AKP hükümetidir” diye konuştu. 

İZİN VERMEYECEĞİZ

Sokaklara kadar taşan olayları halkı endişelendirdiğini de belirten Aytaç Kurtçu, “6-7 Eylül pogromundan Maraş, Çorum ve Sivas Katliamlarına kadar, yakın tarihimizde gerçekleşen insanlığa karşı suçların acısı dinmemişken, son birkaç gündür sokaklara hakim olan linç ve şiddet olayları, sağduyu ve vicdan sahibi herkesi endişeye sevk etmektedir. Bilinmelidir ki tarihimizde kanla yazılan Sivas Katliamı’nın 31. yılını andığımız bugünlerde, toplumsal vicdanımızı yaralayan ırkçı, gerici provokasyonlar ile derin acılara yol açan katliamların tekrar yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Bugünlerde göçmenlerle dayanışma iradesiyle bir araya gelenler olarak, devletin sınır ve göçmen politikalarından beslenen ve ırkçı saiklerle geliştirilen bu nefret saldırıların durdurulmasını, onarıcı adalet ilkeleri doğrultusunda adalet mekanizmalarının işletilmesini istiyoruz. Günah keçisi haline getirilen, saldırıya uğrayan göçmenlerle dayanışmamızı daha da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - ALİ NAKİ ERDOĞAN
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi