CHP Odunpazarı yeni gençlik kolları başkanını seçti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Odunpazarı yeni gençlik kolları başkanını seçti!
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gençlik kolları, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde önemli bir dönemeçten geçti. İşte haberin detayı...

Sütiş Eskişehir
CHP Tepebaşı İlçe Gençlik Kolları Olağan Kongresi ise Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekti. 308 üyenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 68 oy kullanıldı. Gün Barış Sevinç 21 oy alırken, 47 oy ile Berk Doğdu İlçe Başkanı seçildi.   
Kongreye katılan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, adaylara başarılar diledi.

Odunpazarı Gençlik Kolları Başkan Adayı Ali Eren Doğan,tek adayın dayatılmadığı ve demokratik insanların özgür fikirlerini duyurabildiği bir seçim olduğu için mutlu olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:



“Öncelikle bu demokratik yarış için karşımdaki aday, Tuna Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü genellikle tek adaylı bir seçim oluyordu ve dayatma adaylar partimize seçiliyordu. Kazanırsam iki adet projem var birisi gençlik evleri, partimize bağlı ama partimize üye olmayan gençlerinde kullanabildiği, ders çalışabildiği, karnını doyurabildiği bazı ihtiyaçlarını karşılayabildiği bir gençlik evi projem var ve ikincisi, gençlik kooperatifi, partimize gelen gençlerin bazıları ihtiyaç sahibi olabiliyor işsiz olabiliyor, o arkadaşlarımız için hem iş imkanı hemde daha farklı imkanlar sağlayabildiğimiz bir gençlik kooperatifi kurmak istiyorum”

Odunpazarı Gençlik Kolları Başkan Adayı Tuna Can Ünver ise, seçim sonucu ne olursa olsun biz yine el ele kol kola olcağız diyerek, “Partimiz için çok değerli bir demokrasi şöleni olacağına inanıyoruz. Süreci bu zamana kadar öyle getirdik ve bu  şekilde tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Seçildiğimiz takdirde gençleri hemen örgüte kazandırmaya başlayacağız. Aktif üye sayımızı artırmamız gerek, üniversitelere girmemiz gerek, çalışan ve ses yükselten gerektiğinde öfkesini yansıtabilen bir gençlik kolları olmalı. Bunun yanında birçok projemiz var bunların içinde benim için en önemlisi gençlik mitingleri. Şu an genel merkezimiz birçok şehirde miting yapıyor ama gençlerin problem tek bir mitingle bitecebilecek bir miting değil dolayısıyla şehrin her mahallesinde gençlik mitingleri yapılması gerekğini düşünüyorum. Bunu il gençlik kolları başkanımız kim olursa ilçe gençlik kolları başkanımız kim olursa desteklemeli diye düşünüyorum. Mutlaka gündemli toplantılar yapılmalı, ana kademelerin toplantılarına mutlaka hazırlıklı gidilmeli çünkü gençlerin bir sözü olmalı. İşsizlik raporu hazırlanmalı ve gerekli yerlere sunulmalı” diye konuştu.



CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KAYBEDENİ OLMAZ HEP KAZANANI VARDIR

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Burada kazanan başkanlarımızla birlikte çalışarak gençleriyle, yaşlılarıyla, kadınıyla, erkeğiyle partimizi iktidara taşıyacağız” diyerek, “Gençler iktidara hazır durumda, gençler iktidara aç durumda, özlemle iktidarı bekliyorlar. O yüzden bu kongreler partimizin güçlenerek çıktığı ve iktidar sürecinde olası erken seçimide kuvvetle muhtemel görüyoruz artık  ülkemizin bu yönetememezliği içinde. Bu gün burada hem Tepebaşı’nda hem Odunpazarı’nda seçilecek arkadaşlarımız muhtemelen bir erken seçimde bu süreci göğüsleyecekler. Bu seçimlerle ilk önce partimize, partimizin gençleşmesine, gençliğin siyasette daha aktif rol almasına katkı sunmasını arzu ediyoruz. Yine bizim adaylara yaptığımız telkin, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kongrelerinin kaybedeni olmaz hep kazananı vardır. Kazananda hep CHP’dir. İl Gençlik Kongreleri’nde de kazanan genç Cumhuriyet Halk Partililerdir. Aday olan 4 arkadaşımızda bu birikime ve siyasi bilince sahip arkadaşlarımızdır. Bu anlamda bu önemli süreçte elini taşın altına koyan 4 aday arkadaşımıza da biz öncelikle bu süreçte bu ipi göğüsleme iradesi olduğu için İl Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bu gün Bu gün 33 yaşında genç bir İl Başkanı Eskişehir’de il örgütünü yönetiyor yine Tepebaşı’nda 33 yaşında bir ilçe başkanımız var halkeza İnönü İlçe Başkanımız genç bir arkadaşımız. Bu anlamda gençlerin CHP’de daha aktif rol aldığı süreç içinde gençlerin daha parti yönetiminde söz sahibi olduğu hem şehrimizde hem ülkemizde bir süreç var bu sürecin etkisi altında yapılan bu kongrelerinde yine CHP’nin gençleşmesine ve gençlerin siyasette aktif rol almasına katkı sunacağını düşünüyorum. Bütün aday arkadaşlarımızda bu iradede, sonuçlarında partimize, gençliğe e ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Tepebaşı Gençlik Kolları Başkan Adayı Gün Barış Sevinç,seçildiği takdirde yarından itibaren örgütlenmeye başlayacaklarını dile getirerek, “İlk hedef Tepebaşı’ndaki genç üye sayısını artırmak, genç üyeleri örgütleyip Tepebaşı örgütüyle Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar hedefleri doğrultusunda ilerlemek istiyorum. CHP Tepebaşı örgütü mahalle mahalle örgütlenmeye başlayacak” dedi.

Bir diğer aday Berk Doğdu ise, gençlerin bir araya gelerek hakkını araması gerektiğini belirterek, “Uzun yıllardan sonra ilk defa iki adaylı bir seçime gidiyoruz. Tepebaşı Gençlik Kolları parti içi demokrasi için oldukça önemli bir gösterge. Seçimden sonrasında istediğimiz gibi sonuçlanırsa ben ve ekibimin yapacağı en önemli ve tek şey, gençliğin örgütlenmesi olacak. Şu an Tepebaşı’nda üniversite öğrencisi yoğunluğu olması rağmen üye sayısı çok daha düşük dolayısıyla 2 yıl içerisinde yapacağımız şeyler öncelikle aktif ve pasif sayımızı artırmak ve bünyemize katmak istediğimiz gençler hakkını savunabilecek beraber yol yürüyebileceğimiz gençler olması lazım. Çünkü içerisinde bulunduğumuz süreçte gençlik daha da itiliyor ve sıkışmışlık içerisinde” diye konuştu.


 
Kaynak : SONHABER GAZETESİ MUHABİRİ - EMRAH KÖSE
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi