CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'dan Gürhan Albayrak'a sert yanıt!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'dan Gürhan Albayrak'a sert yanıt!
A
a

Gürhan Albayrak'ın CHP Eskişehir İl Başkanı'nın Mihalgazi'deki toplantıya katılmasını eleştirdiği açıklamalarına karşılık, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'dan önemli bir yanıt geldi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Mihalgazi ilçesinde yapılması planlanan siyanürlü maden ocağı projesi, siyasetin gündemine oturmaya devam ediyor. AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın, "CHP İl Başkanı’nın o toplantıda ne işi var, neden bu işi siyasallaştırıyorlar?" şeklindeki açıklamasına CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'dan yanıt geldi.

Talat Yalaz, Albayrak’ın açıklamalarını "lüzumsuz" olarak nitelendirerek, “Bir partinin il başkanı tüm kentten sorumludur. CHP Eskişehir İl Başkanı olarak olmam gereken neresi varsa, ben orada olurum” dedi. Yalaz, Mihalgazi’de yapılması planlanan maden ocağının bölge doğasına ve tarımına ciddi zararlar vereceğini ve insan sağlığı açısından büyük riskler barındırdığını belirtti.

“DOĞAYA SAHİP ÇIKAN VATANDAŞLARA PROVOKATÖR DENİLMESİ YANLIŞ”

Toplantıda yaşananlara da değinen Yalaz, Çevre İl Müdürü Hikmet Çelik’in provokatif eylemlerde bulunduğunu iddia ederek, "Doğaya ve Mihalgazi’ye sahip çıkmaya çalışan duyarlı vatandaşlarımıza provokatör denilmesi doğru değildir" ifadelerini kullandı. Yalaz, toplantının 10 dakikalık kısa bir video gösterimiyle tamamlanmak istendiğini, ancak buna izin vermediklerini vurguladı.

“BELEDİYE BAŞKANI TARAFINI BELLİ ETTİ”

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün'ün de maden projesine destek verdiğini ima eden Yalaz, “Konuşurken tarafını belli etmemeye çalıştı, ancak maden faaliyetini destekleyen bir görüşü alkışlayarak tarafını belli etmiş oldu,” dedi. Yalaz, Akgün’ü Mihalgazi’nin doğasını korumaya davet ederek, “Hem madenciliği hem de tarımsal faaliyetleri destekler gibi davranmaya çalıştı. Bu ikisinin bir arada olamayacağını bilmesi lazım” şeklinde konuştu.
Talaz Yalaz, bölge halkının maden ocağı projesine karşı olduğunu ve CHP olarak süreci yakından takip ettiklerini belirterek, "Vatandaşlar bizi kurtarın diyorlar. Biz de onların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Kaynak : YENİGÜN GAZETESİ - SÜMEYRA BALCI
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi