Yunus un Nasihatleri Yunus un okullarında

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yunus un Nasihatleri Yunus un okullarında
A
a

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının, kalıcı eserler kapsamında bastırdığı Nasihatler Kitabı, Türkiye genelinde Yunus Emre adını taşıyan ilkoku

Sütiş Eskişehir
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının, kalıcı eserler kapsamında bastırdığı Nasihatler Kitabı, Türkiye genelinde Yunus Emre adını taşıyan ilkokul, ortaokul ve liselere gönderildi.
 
Türkiye’nin 66 iline gönderilen kitaplar 90 ilkokul, 105 ortaokul ve 29 lisenin müdürlüklerine teslim edilecek. Eserin sadeleştirilerek hazırlanan basımı ilk ve ortaokullara, yetişkinler için hazırlanan basımı ile liselere dağıtılacak.
Yunus Emre’nin özellikle dervişleri eğitmek için çok sade bir dille yazdığı Nasihatler Kitabı, öğretici bir mesnevidir. Edebiyatımızdaki nasihatname türünün özgün örneklerinden biri olan eser, kullandığı yöntem yönünden diğer nasihatnamelerden ayrı bir yerde durur. Yunus Emre, bu eserinde alegorik (sembolik) bir dil kullanarak ahlaki kavramları kişiselleştirme yoluna gider. Eserde yer yer başvurulan diyaloglar, ona teatral bir hüviyet de kazandırır. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi