Yunus Emre filmi 10 Ocak’ta vizyonda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yunus Emre filmi 10 Ocak’ta vizyonda
A
a

İlk galası Eskişehir’de yapılacak olan Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük evliyalardan olan Yunus Emre’nin hayatını anlatan “Yunus Emre-Aşkın Sesi” fil

Sütiş Eskişehir
İlk galası Eskişehir’de yapılacak olan Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük evliyalardan olan Yunus Emre’nin hayatını anlatan “Yunus Emre-Aşkın Sesi” filmi, 10 Ocak 2014’ten itibaren Türkiye’de vizyona girecek.
Konuyla alakalı Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı tarafından yapılan açıklamada, sevgi, hoşgörü ve barış felsefesiyle milyonları etkileyen Yunus Emre'nin hayatını konu alan filmin, Yunus’un memleketi olan Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği “Kalıcı Eserler” projesi çerçevesinde hayata geçirildiği belirtildi. Yunus Emre filminin, evrensel alanda tarihin en önemli düşünürlerinden biri olarak kabul gören ve yüzyılları aşan fikirleriyle hümanizmin öncülerinden olan Yunus Emre'nin, Anadolu'nun kadim bilgeliğinin ışığı olan sevgiyi ve aşkı nasıl harmanladığının öyküsü olduğu kaydedilen açıklamada, “Filmin hazırlıkları yaklaşık üç yıl sürdü ve ilk iki yılı senaryo ve çekim hazırlıklarıyla geçti. Son bir yılda başta Kartepe, Nallıhan, Erciyes, Kapadokya ve Hacıbektaş olmak üzere toplam 15 farklı ilde, dört mevsimde çekilen film, Anadolu’nun tüm renklerini yansıtıyor” denildi. (İHA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi