Yörük şenlikleri başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yörük şenlikleri başladı
A
a

Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük etkinlikleri dün Atatürk En

Sütiş Eskişehir
Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak kutlanan Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük etkinlikleri dün Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı.
 
Çelenk koymanın ardından konuşma yapan Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Dayar, yapılacak olan etkinliklerin amacından bahsetti. Etkinlikleri Eskişehirlilerle birlikte paylaşmak istediklerini ifade eden Dayar şöyle konuştu. “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük etkinliklerinde ana hedefimiz Osmanlının beylikten cihan devletine uzanan kutlu yolunun başlangıcını anmak ve bunu bir şölen havası içerisinde Eskişehirlilerle paylaşabilmektir.” Konuşmaların ardından dernek üyeleri Şeyh Edebali Hazretlerinin kabrini ziyaret etti. Etkinlikler Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecek. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi