Yörük Şenliği sona erdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yörük Şenliği sona erdi
A
a

20. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Şenlikleri Karacaşehir köyünde düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Sütiş Eskişehir
20. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Şenlikleri Karacaşehir köyünde düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.
 
Eskişehir için 2013 yılının çok anlamlı olduğunu ifade eden Vali Tuna, 20. Geleneksel Ertuğrulgazi Yörük Şenliklerinde yaptığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Türk Dünyasında Orta Asya’dan Balkanlara tüm Türk Dünyasından konularımızı Eskişehir’de ağırlıyoruz. Onlarla olan gönül köprülerimizi daha da kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi daha ileri noktalara götürmeye çalışıyoruz. Yakında 5000 gencimizi de Türk Dünyasına gönderiyoruz. Balkanlara, Orta Asya’ya, Kırım’a, Kıbrıs’a, hatta Balkan ülkelerindeki Yunanistan ve Bulgaristan’daki kardeşlerimizle buluşmaya götürüyoruz. Şu anda da Türk Dünyası Kültür Başkenti. Bu coğrafyalardan gelen bütün kardeşlerimizi bütün kültür unsurlarıyla burada ağırlamaktan dolayı memnunuz”
 
YABANCI KONUKLAR DA VARDI
 
Konuşmalardan sonra Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında Eskişehir’de çeşitli yerlerde gösteriler yapan Tataristan'ın Kamskie Zori ve KKTC'nin Akçay Halk Dansları Toplulukları temsicileri, Vali Tuna’ya ülkelerinden getirdiği yöresel hediyeleri takdim ettiler. Vali Tuna'da halk dansları topluluklarına, Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansının düzenlemiş olduğu etkinliklerine vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Etkinlikte, Odunpazarı Belediyesi Mehteran Takımı, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, Ankara Seymenler Kulubü ve Tataristan'ın Kamskie Zori ve KKTC'nin Akçay Halk Dansları Toplulukları gösterilerini sundular. (HM)
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi