Uluslar arası kukla sanatçıları Eskişehir de

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Uluslar arası kukla sanatçıları Eskişehir de
A
a

Türkiye, Çin, Endonezya ve Mısır’dan gölge oyunu ve kukla sanatçıları Eskişehir’de bir araya gelerek hem kendi sanatlarını tanıttılar, hem de meslekle

Sütiş Eskişehir
Türkiye, Çin, Endonezya ve Mısır’dan gölge oyunu ve kukla sanatçıları Eskişehir’de bir araya gelerek hem kendi sanatlarını tanıttılar, hem de meslekleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.
UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği kapsamında Eskişehir Valiliği ve 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği Türkiye Milli Merkezi’nin işbirliği ile düzenlediği festival kapsamında bir panel gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde Endonezya Sanat Enstitüsü'nden Prof. Dr. Kasidi Hadiprayita ile Sri Suryati, sundukları tebliğde, ülkelerinde ‘wayang’ olarak isimlendirilen gölge oyununu tanıttılar. Oyunun ulusal kimliklerinin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Endonezyalı akademisyenler, “Wayang hem etik, hem estetik değeri olan bir sanatımızdır” dediler. (HM)
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi