Türk Dünyasının çocukları Eskişehir’de

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türk Dünyasının çocukları Eskişehir’de
A
a

2013 Eskişehir Türk Dünyası Başkenti etkinlikleri kapsamında “Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliğine” katılmak üzere Eskişehir’de bulunan misafir çocuk

Sütiş Eskişehir

2013 Eskişehir Türk Dünyası Başkenti etkinlikleri kapsamında “Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliğine” katılmak üzere Eskişehir’de bulunan misafir çocuklar 28 Mayıs’ta TED Eskişehir Kolejini ziyaret etti.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının davetlisi olarak Eskişehir’de bulunan Türk Devlet ve topluluklarından gelen misafir çocuklar, gün boyu Eskişehir’i gezdiler ve Seyitgazi’de Orman Müdürlüğüne ait alana fidan diktiler. Günün sonunda okulumuza da gelen öğrencileri yerleşkemizi gezdiler ve akşam yemeği yediler. Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna-Hersek, Irak, Gagauzya, Kırım, Başkırdistan, Makedonya, Kazakistan, Altay, Tataristan ve Türkiye’den gelen 96 öğrenci ve 36 öğretmen-idareci oluşan kafile 29-30 Mayıs tarihlerinde aralarında beş taş, dokuz taş, aşık, yakar top gibi tüm Türk dünyasında yaygın olan oyunları birlikte oynayarak aralarındaki kültürel bağları daha da kuvvetlendirecekler. (HM)

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi