Tuna Kazakistan heyetini kabul etti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tuna Kazakistan heyetini kabul etti
A
a

Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası tarafından verilecek konsere...

Sütiş Eskişehir
Karagandi Tattimbet Kazak Halk Müziği Orkestrası tarafından verilecek konsere katılmak için Eskişehir'e gelen Uluslararası Türk Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Karagandi Eyaleti Bölge Valiliği temsilcileri, akademisyenler, girişimciler ve basın mensupları Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Vali Tuna, burada yaptığı konuşmada, Türk dünyasını teşkil eden ülkelerle ilişkilerin artarak devam etmesinin hem Eskişehir için hem de Türkiye için önemli olduğu söyledi.

Kazakistan ve tüm Türk dünyası ülkeleri ile bağlarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden Vali Tuna, şunları söyledi:

"Bu gidiş ve gelişler birbirimizi daha yakından tanımamız için önemli. Çocuklarımızın birbirlerini tanımaları, karşılıklı eğitim ve öğrenim görmeleri, gidip gelmeleri çok önemli. Kültür ve sanat etkinliklerinin birlikte yapılması ve gerçekleştirilmesi önemli. Bugün akşam hep birlikte güzel bir konser izleyeceğiz. Kazakistan’ın Karagandi şehrinden gelen genişçe bir orkestra, Türk dünyasının halk müziklerini bize sunacaklar. Onları ağırlamaktan büyük mutluluk ve şeref duyuyoruz."

TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Türk dünyası ülkeleri arasında en çok tanınan ve sevilen isimin Vali Güngör Azim Tuna olduğunu kaydetti.

Ziyaretin sonunda Vali Tuna, heyettekilere günün anısına 2013 TDKB anı tabağı ve ajansın yayımladığı prestij kitaplarından oluşan kitap seti takdim etti.(AA)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi