Tatarların Bayramı Eskişehir’de kutlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tatarların Bayramı Eskişehir’de kutlandı
A
a

Eskişehir’de bu yıl düzenlenen etkinliklerle kutlanan Tataristan’ın bahar ayını müjdeleyen Sabantuy Bayramı’na, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnih

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de bu yıl düzenlenen etkinliklerle kutlanan Tataristan’ın bahar ayını müjdeleyen Sabantuy Bayramı’na, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’da katıldı.
 
 
Şehr-i Derya Parkı'nda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Tataristan’da baharı müjdeleyen Sabantuy Bayramı kutlandı. Bayrama Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ve Milli Eğiğim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Tataristan’dan ve Türkiye’de yaşayan çok sayada Tatar vatandaşı katıldı. Etkinlik Tataristan halk sanatçılarının verdiği konser ve halk oyunları gösterileri ile başladı. Daha sonra yöresel oyunlar oynandı. Tataristan’a ait bir güreş stili ise Cumhurbaşkanı ve Nabi Avcı’ya sergilendi.
 
20 ÜLKEDE KUTLANIYOR
 
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Minnihanov Sabantoy, Eskişehir’de yapılan bayramın herkese güzel vakit geçirmesi dilediğini belirterek, “Sabantuy artık sadece Tatarların güzel bir bayramı olmaktan çıktı. Rusya ve 20 ülkede her yıl kutlanmaya başlandı. Bu yıl da Eskişehir’de bayramımızı kutluyoruz. Bu fırsattan yararlanarak, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sizlere bu bayrama parçası olanlara minnettarlarımı sunuyorum. Burada bir çok projeye imza attık” diye konuştu. Bakan Avcı ise yaptığı konuşmada, Sabantuy Bayramı'nın Tataristan’daki en büyük bayramlardan biri olduğunu söyledi. Avcı, Sabantoy Bayramı'nı Nevruz Bayramı'na benzetti. (İHA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi