Tarihi konser

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tarihi konser
A
a

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında, merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'i anma törenlerine katılmak üzere

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında, merhum Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'i anma törenlerine katılmak üzere ilimize gelen Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Han İlahi Korosu, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Spor Salonu’nda bir konser verdi.
 
Düzenlenen konsere; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Aliya İzzetbegoviç'in kızı Lejla Akšamija ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek’ten gelen öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.100 kişiden oluşan koronun şefliğini yapan Mehmet Bayraktaroviç, Fatih Sultan Mehmet Han İlahi Korosunun 2003 yılında kurulduğunu, koro da Bosna Hersek’ten, Hırvatistan’dan ve Sırbistan’dan öğrencilerin bulunduğunu kaydettiği konuşmasında, “Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye bizim anavatanımızdır. Bizde bütün Türk kardeşlerimizi Bosna’ya bekliyoruz” dedi.
 
İzleyenler tarafından büyük beğeni kazanan konserin sonunda Vali Tuna, Aliya İzzetbegoviç'in kızı Lejla Akšamija ve beraberindeki heyete, Şef Bayraktaroviç ile koroya, günün anısına 2013 TDKB Ajansının Aliya İzzetbegoviç için düzenlediği etkinliklere katkı sağladıkları için teşekkür belgesi verdi.
Bu esnada duygularını ifade eden Vali Tuna, “Herkesin gördüğü gibi Bosnalı kardeşlerimizin gönlünde Türkiye’nin ve Türk insanının ayrı bir yeri var. Bizi birbirimize bağlayan geçmişten gelen kardeşlik bağlarımız var, bunu unutmamışlar. Türk dünyasının kalbi olan Eskişehir’de, Orta Asya’dan Balkanlara bütün kardeşlerimizi burada buluşturuyoruz” diye konuştu. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi