Samanlı Dağı şenlikleri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Samanlı Dağı şenlikleri
A
a

Çifteler ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçeleri arasında bulunan Samanlı Dağı’nda, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Samanlı Dağı Çanacık Yörük Yaylası

Sütiş Eskişehir
Çifteler ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçeleri arasında bulunan Samanlı Dağı’nda, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Samanlı Dağı Çanacık Yörük Yaylası Şenlikleri çok kalabalık bir katılımla kutlandı.
 
Samanlı Dağı Yaylasını Koruma, Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve yaylaya komşu olan Afyonkarahisar ve Eskişehir iline bağlı 18 köyün halkının katıldığı şenlikler oldukça renkli geçti. Serin suyu ve temiz havası ile ünlü yaylaya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve İzmir il merkezleri ile bağlı ilçe, kasaba ve köylerden pek çok vatandaş akın etti. Tatil yaparak hem eğlenen ve hem de piknik yapan katılımcılara, Emirdağ’ın Gökçeyaka köyünden iş adamı Kadir Subaşı tarafından 7 kazan etli pilav ve ayran ikram edildi.
Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, Emirdağ Ziraat Odası Başkanı Ahmet Köycü’nün yanı sıra, çeşitli konukların katıldığı şenlikler, günün ilerlen saatlerine kadar sürdü. Şenliğe katılanlar, müzik guruplarının çalıp söyledikleri türkülere eşlik edip eğlendiler. Köylüler, her yıl bu yayla şenliklerinde bir araya gelmeyi dört gözle beklediklerini dile getirdiler. (İHA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi