Ressamlar buluştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ressamlar buluştu
A
a

Vali Güngör Azim Tuna, “16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması” için Eskişehir’e gelen ressamlar ile Öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geld

Sütiş Eskişehir
Vali Güngör Azim Tuna, “16. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması” için Eskişehir’e gelen ressamlar ile Öğretmenevinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
 
 
Yemeğe Vali Tuna’nın yanı sıra, TÜRKSOY İdari, Mali ve Hukuk İşleri Dairesi Başkanı Sancar Mülazımoğlu, Eskişehir 2013 TDKB Ajansı Genel Sekreteri Azmi Çelik ve 18 ülkeden 19 ressam katıldı. Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ve TÜRKSOY’un katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte iyi vakit geçirmelerini ve güzel eserler ortaya çıkarmalarını temenni ettiğini belirterek, “Hep birlikte misafirliğinizin süresinin sonuna kadar yapacağınız çalışmalarını merakla ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Bunlar tabi ki kalıcı eserler olacak, hep birlikte sergisini de yapacağız. Sizleri güzel manzaralarla Eskişehir’den uğurlamayı arzu ediyoruz” dedi.
 
15 GÜN KALACAKLAR
 
Ressamlar, 15 gün boyunca Eskişehir’in tarihi zenginliklerini, doğasını kendi düşünceleriyle tuvallerine yansıtacak eserleri 14-17 Temmuz tarihleri arasında Kurşunlu Külliyesi'nde sergilenecek. 18 ülkeden katılan birbirinden değerli 19 ressamların isim ve ülkeleri şöyle: Mahsatı İbrahimova (Azerbaycan), Kairbay Zakirov (Kazakistan), Khalida Shimova (Kırgızistan), Adylbek Baıterekov (Kırgızistan), Ortikbay Kazakov (Özbekistan), Rıdvan Coşkun (Türkiye), Allamyrat Muhammedow (Türkmenistan), Rafael Kadirov (Başkurdistan-Rusya), Dimitri Savastin (Gagavuz Yeri -Moldova), Bahar Çıralı (KKTC), Andrei Chikachev (Saha-Yakut -Rusya), Rabis Salyakhov (Tataristan -Rusya), Alexander Dupchur (Tıva -Rusya), Gennady Dubrovın (Çuvaşistan-Rusya), Shamil Gulıev (Karaçay-Balkar), Zubeir Kadrı-Zade (Kırım-Ukrayna), Ahmet Hasanali (Türkmeneli -Irak) , Meliha Tepariç (Bosna-Hersek), Hakan Karabatak (Makedonya) (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi