Portekiz’de Anadolu rüzgarı esti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Portekiz’de Anadolu rüzgarı esti
A
a

Portekiz’de Anadolu rüzgarı esti

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi, Portekiz’de düzenlenen 36. Uluslararası Terras da Feira Folklor Festivali Danças do Mundo’ya katıldı.
 
16-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde, Halkbilim Araştırmaları Merkezinin 36 kişilik ekibinin yanı sıra Rusya, Uruguay, Ukrayna, Şili, Hırvatistan, İspanya temsilcileri ve Portekiz’in yerel grupları performanslarını sergiledi. Halkbilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Deniz Taşçı ise festival ile ilgili şunları söyledi: “Halkbilim Araştırmaları Merkezi olarak yurt dışında müziğimizi ve dansımızı tanıtmayı görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu bizim görevimiz olduğu için her sene kendimize uygun, yarışma mantığında olmayan, şenlik ve festival mantığında olan bir ülke buluyoruz.
 
Zaten artık yurt dışında tanındığımız için her sene mutlaka bizi davet eden ülkeler oluyor. Biz de bizi davet eden ülkeler arasından en uygun olanı seçip gidiyoruz. Bu sene de Portekiz’deki Dançes de Mundo Festivali'ne katıldık." Prof. Dr. Taşçı ayrıca, Rektörlüğün kendilerine inanmış olduğunu, bu etkinliklerle 40'a yakın kişinin yurt dışına gittiğini ve masraflarının karşılandığını söyleyerek teşekkürlerini iletti. Festivalin içeriğiyle ilgili olarak da dansların ve kostümlerin özellikle otantik olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Taşçı, kültürlerin dans ve müzikle paylaşımı açısından bu tür festivallerin önemli olduğunu belirtti. (AHM)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi