Odunpazarı na turist yağıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Odunpazarı na turist yağıyor
A
a

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile tekrar hayata döndürülen tarihi evler yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile tekrar hayata döndürülen tarihi evler yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
 
 
Bahar mevsimi gelmesiyle birlikte özellikle hafta sonları tarihi mirasını koruyan Odunpazarı Sokakları turistlerin akınına uğramaya devam ediyor. Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Atölyeleri ve Kurşunlu Camii-Külliyesi ile tüm dikkatleri üzerine çekerek en çok ziyaret edilen mekânlar arasında yer alıyor.
 
TARİHLE İÇ İÇE
 
Eskişehir’e hayat vermiş olan Odunpazarı’nda gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların büyük takdirini gören Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, tarihle iç içe keyifli bir gün geçirmek ve o dönemin yaşamına tanık olmak isteyenleri mutlaka Odunpazarı’nı ziyaret etmelerini istedi.
 
EKONOMİK KAZANIMLAR
 
Burhan Sakallı, Odunpazarı’ nın özgün yapılarını yıpranıp yok olmaktan kurtardıklarını, bu mekânları işlevsel hale getirdiklerini, Odunpazarı sakinlerine ekonomik, sosyal ve kültürel yeni kazanımlar sağladıklarını söyleyerek Odunpazarı’nı yeniden bir cazibe merkezi haline dönüştürdüklerini belirtti.
Başkan Sakallı, bölgeye gelen turistlere oluşturdukları Turizm Danışma Ofisi‘yle tanıtım çalışmaları yaptıklarını ve ayrıca rehberlik hizmeti de sunduklarını da söyledi. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi