Mevlana diyarından Yunus’a yolculuk

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mevlana diyarından Yunus’a yolculuk
A
a

Odunpazarı Belediyesi ve Konya Selçuklu Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü örnek bir proje olan Eskişehir’den Konya’ya bir kültür köprüsü projesinin Ko

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi ve Konya Selçuklu Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü örnek bir proje olan Eskişehir’den Konya’ya bir kültür köprüsü projesinin Konya’dan Eskişehir’e olan ayağı başladı.
 
 
Selçuklunun Başkenti’nden Türk Dünyası Kültür Başkentine yolculuk yapan Konyalı vatandaşlar Türk Sivil Mimarisi’nin en güzel örneklerinin yer aldığı ve Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde yer alan mahalleleriyle Eskişehir turizminin lokomotifi olan Odunpazarı Evleri’nin tarih kokan sokaklarında keyifli bir kültür turu gerçekleştirdiler.
 
ESKİŞEHİR’İ GEZDİLER
 
Gezi kapsamında, Tarihi Odunpazarı Evleri, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Arasta Cam, Çini ve Seramik Çarşısı, Lületaşı Müzesi, Cam Sanatları Atölyeleri ve Kurşunlu Camii-Külliyesi ile tarihi konaklarda yöresel yemekleri tadıp, Eskişehir’in beyaz altını olan Lületaşından ve cam atölyelerinden hiçbir yerde eşi benzeri olmayan tamamen el yapımı hediyelik eşyalar satın alan Konyalı vatandaşlar gerçekleştirilen restorasyondan çok etkilendiklerini belirttiler. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi