Kumu ateşle şekillendiriyorlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kumu ateşle şekillendiriyorlar
A
a

Sıcak cam sanatının dünyaca ünlü isimleri İtalyan Pino Cherchi ve Çek Martin Janecky, cam sanatçısı olabilmenin inceliklerini anlattı.

Sütiş Eskişehir
Sıcak cam sanatının dünyaca ünlü isimleri İtalyan Pino Cherchi ve Çek Martin Janecky, cam sanatçısı olabilmenin inceliklerini anlattı.Cherchi ve Janecky, bir etkinliğe katılmak üzere geldikleri Eskişehir'de yaptıkları çalışmaları ve cam sanatının hayatlarındaki önemini açıkladı.
 
 
Sanatçı ve eğitimci olarak 26 yıldır camla uğraşan Cherchi, 18 yaşından itibaren cam sanatıyla iç içe olduğunu söyledi.Eserleri, 16 yıldır Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa galerilerinde sergilenen Cherchi, "Hayatımın neredeyse tamamını cam oluşturuyor. Cam benim için hayat demek" dedi.
"Cam biz İtalyanlar için bir gelenek. Biz bu işin içinde doğmuşuz" diyen Cherchi, şöyle konuştu:
"Bu sanatı yaparken duygu ve isteklerin yansıtılması gerekiyor. Bu sanatı öğrenmenin sonu yok. Ben de her gün bir şeyler öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. Cam öğrenilebilen bir sanat, sadece yetenek yeterli değil. Çok iyi bir yazar olacaksanız ama daha önce kalem kağıt alıp hiç yazmadıysanız bilemezsiniz. Yeteneğiniz de varsa bu sizin işinizi kolaylaştırır. Benim hayatımda en çok çalışmaktan keyif aldığım öğrenciler Türkler. Duygularını ve isteklerini bu işin içine çok katıyorlar. O yüzden bu işi öğrenmek istiyorlarsa vazgeçmesinler, devam etsinler." (AA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi