Kültür ve Bahar şenliği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kültür ve Bahar şenliği
A
a

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz beldesinde her yıl Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında geleneksel olarak kutlanan Kaymaz Kuru Fasulye Festiva

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz beldesinde her yıl Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında geleneksel olarak kutlanan Kaymaz Kuru Fasulye Festivali bu yıl da Subaşı mesire alanında yapıldı.
 
Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik, Kültür ve Bahar Şenlikleri adı altında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Kuru Fasulye Festivali'nin bu yıl 16'ncısını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Festivale ismini veren Kaymaz kuru fasulyesinin Türkiye'nin her yerinde tanındığını söyleyen Geyik, "Fasulyemizin en büyük özelliği, bizim buradan çıkan sıcak suyla yetişmesindendir.
Festivaldeki amacımız, çevreyle bütünleşerek insanlar arası ilişkileri geliştirmek, dostlukları pekiştirmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, mutlu bir toplum oluşturmaktır. İnsan olmanın en büyük özelliği, karşısındaki insana iyi ve hoşgörülü davranmak, bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalışmaktır. Bizler “Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz” diyen Yunus Emre’nin yolunda yürümüşüzdür ve yüzyıllar boyunca yürümeye devam edeceğiz" dedi.
Katılımcılara, festivale adını veren meşhur Kaymaz kurulu fasulyesi yemeği ve etli pilav ikram edildi. Festivale katılanlar, sanatçılar Hakan Tosun, Hamiyet ve Ankaralı İbocan tarafından verilen konser coşkuyla izlendi. (İHA)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi