İlk kez Eskişehir’de

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlk kez Eskişehir’de
A
a

Türk Müziğinin ilk oratoryosu, Washington ve New York konserlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Orkestrası ve Ameri

Sütiş Eskişehir
Türk Müziğinin ilk oratoryosu, Washington ve New York konserlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Orkestrası ve Amerikalı Jonathan Griffith Korosu eşliğinde Türkçe olarak Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de sergilenecek.
 
ABD’nin farklı eyaletlerinden Yunus Emre Oratoryosu için bir araya gelen Amerikalılardan oluşan 100 kişilik Jonathan Griffith Singers Korosu’nun Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne alacağı konser, 3 Haziran Pazartesi saat 20.00’da Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü AKM Opera ve Bale Salonunda gerçekleşecek. Eseri Türkçe seslendirmek için haftalarca çalışan Jonathan Griffith Singers Korosu, gerek konser öncesinde gerekse sonrasında Türkçeye, Türkiye’ye ve özellik Yunus Emre’ye dair pek çok şey öğrendi. Türkiye’de gerçekleştirilecek olan turne için oldukça heyecanlı olan koro üyelerinin birçoğu Yunus Emre Oratoryosu konserleri sayesinde Türkiye’yi ilk kez ziyaret edecek.
 
YUNUS EMRE ORATORYOSU
 
Ahmet Adnan Saygun’un Türk müziğinin bu alandaki ilk ve en görkemli eseri olan Yunus Emre Oratoryosu, 1946’da ilk kez Ankara’da, bir yıl sonra iki kez Paris’te, 1958 yılında ise Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıldönümü münasebetiyle New York’da, ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilmiştir. 2012 yılında ise, 54 yıl aradan sonra Yunus Emre’nin evrensel hoşgörü mesajı TÜRKSOY’un, Newyork Lincoln Center ve Washington Strathmore Music Center’da gerçekleştirdiği konserler ile Amerika Birleşik Devletlerine yeniden ulaşmıştır. (HM)
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi